QPR återgår till konstgräs

Klubben blir historisk än en gång.

Direkt efter säsongens sista hemmamatch i ligan mot Crewe den 26 april kommer arbete att påbörjas för att Loftus Road skall ha konstgräs installerat till kvalet till division 1.

Det är inte tillåtet att byta underlag under pågående tävling, men ligan och kvalet räknas som två separata tävlingar och därför öppnas möjligheten.

Anledningarna till att klubben tar steget tillbaka till konstgräns är två och möjliggörs av följande fakta:

Då Premier League godkände att Chelsea kunde spela mot Charlton på en sandbädd, något som Charlton ansåg vara ett konstgjort underlag, tog League of Football beslutet att
även matcher i deras tävlingar kan spelas på andra underlag än gräs. Då Division 1-3, ligacupen, Vans Trophy samt kvalen är tävlingar som arrangeras av League of Football kommer det vara tillåtet att själv välja underlag i dessa tävlingar. "Kan man tillåta det i Premier League så kan vi tillåta det.", säger League of Footballs taleskvinna April F Day.

FA cupen arrangeras dock av FA och där måste gräs vara underlaget. Klubbar som spelar på konstgräs får alltså inte deltaga i FA cupen.

Från klubben sägs det att anledingarna till att man återgår till konstgräs är:

Hemmastatistiken har försämrats betydligt sedan man tog bort konstgräset 1988 och man hoppas att detta skall hjälpa klubben att snabbare komma tillbaka till högsta serien. Att man inte får deltaga i FA cupen gör inte något då man ofta inte kommer vidare från första omgången och om man skulle göra det så blir det onödigt mycket matcher. Förlusten mot Vauxhall Motors i vintras var också en bidragande orsak till att man väljer att inte spela i FA cupen till hösten.

Ett fullständigt uttalande från klubben väntas under onsdagen.

Vad tycker du om klubbens beslut? Gå in på QPR-sidan och rösta!

Källa: www.league-of-football.uk.co


Simon Ståål2003-04-01 22:37:00

Fler artiklar om QPR