Inför QPR - Luton Town

Ett närmast ordinarie Rangers i ny måstematch - kan avsågat Luton stjäla poäng på Loftus Road?

En något försenad införrapport levereras härmed! Lördagens match mot Luton kan bli nog så svår för Rangers, urladdningen mot Cardiff är nu historia och matchen mot "the Hatters" är en match som alla förväntar sig att Rangers skall vinna. Just därför är det på sin plats att varna för Luton, som visserligen är 10 poäng efter oss, men som säkert vill sätta lokalkonkurrenten på plats.

Luton var länge med i racet om kvalplatserna men nu ser det ut som att det sista tåget mot Div. 1 har lämnat Kenilworth Road. Laget har inte vunnit på de fem senaste matcherna (4 oavgjorda) vilket säkerligen är en besvikelse för det gamla storlaget vars ambitioner var att ta sig tillbaka till näst högsta serien. Luton har för närvarande stora skadeproblem vilket kan vara en anledning till att laget åkt kana i tabellen. Såväl Tony Thorpe (12 mål denna säsong) som Ian Hillier är icke-valbara på grund av ankelskador, eventuellt så spelar heller inte Russ Perrett och Emmerson Boyce men detta avgörs närmare match. Även nye lånet från Reading, Sammy Igoe har varit tvungen att lämna ett sent, negativt besked. Managern Joe Kinnear har mer eller mindre gett upp hoppet om uppflyttning men ser ändå ett sista halmstrå i och med en seger mot Rangers. Han ger dock credit till de blå-vita som är i fin form och som, till skillnad mot Luton, lyckats få tillbaka sina skadade spelare. Vassaste målskytten i Luton denna säsong är Steve Howard med 16 mål. Mötena mot Luton brukar bli heta och höstens drabbning var inget undantag, Luton fick två spelare utvisade och Lutons lagledning anklagade Ian Holloway för att medvetet försöka få Lutons spelare utvisade. Matchen är en s k "all ticket" vilket innebär att inga biljetter kan köpas under matchdagen. Kuriosa: Luton sponsras denna säsong av ett svenskt företag; SKF!

Segern mot Cardiff var bragdartad och det lär bli svårt för Rangers att peta någon spelare i det vinnande laget. Skadekrisen är ett minne blott och endast Karl Connolly och Ben Walshe är ur spel. Chris Day tar plats mellan stolparna ännu en match, backlinjen består säkerligen av Danny Shittu och Clarke Carlisle i mitten med Padula och nye Stephen Kelly på flanken, den senare håller m a o Terrel Forbes utanför laget ännu några matcher. Brännhete Langley, kapten Palmer, Marc Bircham och McLeod tar mitten och Gallen och Furlong toppar. Relativt enkelt att ta ut laget nu när Rangers går som tåget! Holloway pekar på matchens betydelse och det faktum att en utebliven seger skulle "ta ut" de vunna poängen mot Wigan och Blackpool.

Tre poäng borde bli resultatet mot ett skadeskjutet och akterseglat Luton Town men inga segrar tas på beställning. Rangers måste behålla skärpan och koncentrationen på de sista matcherna och för att kunna gå in i ett eventuellt kval i bästa form. Det ör dessutom viktigt att man inte drar på sig skador på nyckelspelare som Gallen, Furlong, Langley och Carlisle.

Mitt tips är seger, knappt men klart med 2-1 inför säsongens största publik, 16.123. Under nästa helg kommer redaktionens utsände i London ge er allt info kring påskens två matcher samt om QPR:s slutspurt i ligan, skall bli en höjdare att följa laget på plats!

Fredrik Montgomery2003-04-12 09:27:00

Fler artiklar om QPR