Inför Brentford - QPR

Kan Rangers ta första segern på 37 år mot Brentford? Swedish Hoops på plats i London och rapporterar från Grffin Park!

Denna matchrapport skrivs ifrån ett soligt London, Hyde Park kryllar av bleka engelsmän som tafatt försöker lägga grunden till sommarens solbränna och tidningarna debatterar huruvida Sol Campbells utvisning mot Man United var korrekt eller ej. Men man vet ju dock varför man primärt tagit sig till den engelska huvudstaden denna helg, ytterligare 6 poäng skall bärgas åt QPR och kvalplatsen skall befästas. Tog för övrigt en tur till Loftus Road igår för att hämta ut biljetterna och för att uppgradera souvenirförrådet en aning…. Återstår nu bara att invänta huvudstyrkan som trillar in under fredagen!

QPR är i ruggig form just nu, 3 raka segrar finns i bagaget och spelet har dessutom fungerat mycket bra. Det känns som om laget fått en stabilitet, inte minst p g a det faktum att nästan alla tidigare skadade spelare nu finns tillgängliga. Skadekrisen i vintras har dock fört det goda med sig att Holloway på de flesta platser har fullgoda ersättare till ordinarie spelare, spelare som även de gjort ett antal matcher under säsongen.

Brentford kan dock knappast vara nöjda med sin säsong, ”the Bees” var länge med i kampen om kvalplatserna men har vikit ned sig fullständigt under slutspurten av serien. Denna match är den 60:e mellan lagen och faktum är att QPR inte vunnit på 37 år, då har ju i o f s Rangers tillbringat många av dessa i högre divisioner... En farlig spelare som QPR slipper är Martin Rowlands som är borta resten av säsongen. Minnesgoda besökare av denna site minns ju att denna Rowlands var högaktuell för QPR för ett par veckor sedan! Vidare är Leo Roget and Rowan Vine avstängda men ett antal spelare är också tillbaka så Brentford kommer att kunna ställa ett starkt lag på benen på lördag!

Lite plåster på såren skulle det dock säkert vara för Brentford om man kunde klappa till antagonisten QPR hemma på Griffin Park och därmed sätta vissa käppar i hjulet för de blåvitas försök att ta sig upp i ettan. Rivaliteten mellan lagen finns där, hoppas dock att man inte behöver frukta något annat en förlust på planen när man tar på sig den blåvitrandiga tröjan på lördag…

Jag har sagt det förut, det är svårt att byta ut spelare i ett vinnande lag och jag tror därför att Ian Holloway väljer att fortsätta med den elva som satte Luton på plats i lördags. Chris Day tar plats mellan stolparna medan Shittu, Carlisle, Kelly och Padula skall täta bakåt. Hete McLeod, Bircham, Palmer och Langley lirar mittfält och Gallen – Furlong på topp. McLeods framfart mot Luton imponerar och visar att det finns fler spelare som kan göra mål i dagens lag. Viktigt dock att låta andra spelare luftas i vettiga byten (alltså inte 2 minuter innan full tid) för jag har en känsla att vi kan åka på någon skada i slutspurten, var besynnerligt länge sen nu för att vara Rangers…

Ett antal hängmatcher spelades i veckan vilket gör att samtliga topplag nu har spelat 42 matcher. Crewe har 81 poäng och tog ett visst grepp om andraplatsen efter Cardiffs oväntade förlust mot Peterborough i onsdags. Därefter är det tätt, mycket tätt men med 6 poäng i helgens matcher kan QPR mycket väl klättrat upp till en fjärdeplats när vi lämnar London. Men vi skall väl spela om det först, och Swedish Hoops skall göra allt får att vråla fram Superhoops till seger! Vi kommer f ö att vara 2800 QPR-fans på plats på lördag och lita på att vi kommer att höras!

Come on Uuuuuuuu Rrrrrrrrrrrrrrrr’s!

Fredrik Montgomery2003-04-18 11:35:00

Fler artiklar om QPR