Brentford - QPR 1-2 (0-1)

Hollywoodslut och pitch invasion när QPR och Swedish Hoops bärgade helgens första trepoängare!

Så var det äntligen dags för påskresan som man laddat för under hela våren. Första anhalt blev Brentford i Londons sydvästra förorter, en liten oansenlig förort alldeles intill Heathrow. Större delen av Swedish Hoops utgick från hotellet i Bayswater där hotellpersonalen såg frågande till hur alla dessa, i blåvitt skrudade människor kunde åka hela vägen från Sverige för att se engelsk div. II-fotboll. Tja, kalla det för passion och kärlek till ett lag kanske…. Vi äntrade i alla fall ett tåg på gröna linjen och åkte nästan hela vägen till Richmond där även Petter, Patrik, Rio-Kalle m fl mötte upp. Därefter blev det en liten promenad (ganska lång faktiskt, enligt Lungan så skulle puben ligga precis jämte stationen…tjena!) till ”The Greyhound” där vi fick stå och trycka våra näsor mot rutorna i 20 minuter innan pubägaren släppte in oss i värmen. Därefter flödade ölen samtidigt som Lloydy m fl QPR-supportrar anlände (även en liten tjej i Brentford-tröja som möttes av uppmuntrande tillrop från den blåvita skaran).

Eftersom vi saknade 6 biljetter som skulle hämtas ut direkt vid Griffin Park så skickades en förtrupp bestående av Patrik, Petter, Lungan, jag och Rio-Kalle till arenan. Planen var också att, genom att dra en liten vit lögn, smuggla in Rio-Kalle då han saknade biljett. Det senare misslyckades kapitalt men Kalle kom ändå in på en 2 £ barnbiljett men fick då tygla sina känslor bland Brentfordsupportrarna...

Resten av gänget anslöt sedan och vi tog oss in på arenan. Griffin Park är en rätt sunkig anläggning, långa köer till matställena och toaletterna (läs en betongvägg med en ränna framför) skall vi bara inte tala om… En stor nackdel var just närheten (ett par decimetrar) mellan de båda nämnda inrättningarna. Swedish Hoops fann sig dock snabbt till rätta på den gamla klassiska betong-stå-läktaren och ”Come on Uuuuuuuuuuuu Rrrrrrrrr:s” hördes snart mäktigt från de ca 3000 QPR-anhängarna som fyllde hela kortsidan samt ett hörn av ena långsidan.

Rangers fick en flygande start, Danny Shittu mötte en Padulahörna perfekt med pannan i den 8:e minuten och så var den 1-0 till Rangers. ”One-nil to the Superhoops” konstaterade klacken samtidigt som Rangers förde spelet ordentligt. Resten av halvleken dominerades av Rangers och ledningen kändes ganska rättvis i paus. Undertecknad gav upp halvtidsköandet för mat medan Petter tillskansade sig en paj, starkt jobbat!

Andra halvlek var bättre än den första men därmed inte sagt att det var någon champagnefotboll som visades upp! Det kändes dock som om QPR hade matchen under kontroll då kallduschen kom. Brentford kontrade snabbt och Mark Peters kunde få in bollen med en klassisk strumprullare, otagbart för Chris Day. Vild glädje på den Brentforddominerade delen av arenan och nu var det hemmalaget som tryckte på för ett segermål. Rangers skaffade sig dock greppet de sista 5 minutrarna och på övertid kunde vi alla se McLeod slå en frispark klockrent i kryssribban. Detta var den sista målchansen och man började så smått ställa in sig på att en poäng borta ju inte är så dåligt ändå….. Rangers får nu en hörna, Padula slår även denna och returen går ut till Marc Bircham som får en sån där osannorlik träff som man bara får hemma på gräsplanen….Bollen sticker som en raket upp i krysset, Bircham springer som en raket ut till vår läktare och Swedish Hoops hamnar i en enda stor hög av överlyckliga QPR:are. Sekunder senare så blåser domaren av matchen och vissa fans kan inte hålla sig utan en mindre ”pitch invasion” följer, onödigt i och för sig då detta kommer att rendera klubben böter, men detta visar ändå vilken euofori som ”Birch:s fullträff orsakade. Extra kul givetvis också att det var en QPR-supporter som fick sätta det avgörande målet!

Stämningen är givetvis hög efter matchen och vi tar bussen direkt till Bushranger där vi även träffar Fulham och Newcastlefans (bl a Nick från Svenska Fans). På Skys TV-sändning så ser vi att resultaten i övrigt gått QPR:s väg, Crewe har förlorat och Cardiff likaså. Det skiljer nu 5 poäng upp till Crewe som är tvåa samtidigt som vi fortfarande bara har 5 poängs försprång till Tranmere som ligger precis under strecket. Detta kan gå hursomhelst men Rangers har ett bra, återstående program med två hemmamatcher av tre och ett inbördes möte mot Crewe. Kanske, kanske…. Men nu laddar Swedish Hoops här i London för måndagens två matcher – Swedish Hoops mot London Bushmen och QPR mot Notts County! 9 poäng är utlovade, 3 är nu bärgade!

Fredrik Montgomery2003-04-20 11:21:00

Fler artiklar om QPR