Inför QPR - Crewe

Inför lördagens toppmöte med Crewe tar QPR-redaktionen hjälp av SvenskaFans största Crewe-supporter - vskalex.

På lördag möts QPR och Crewe på Loftus Road i en match som har stor betydelse för hela toppstriden i tvåan.

För att få bättre koll på motståndarna i Crewe har redaktionen tagit hjälp av signaturen "vskalex". Här är vad han har att säga om sitt lag inför matchen:

Crewe kommer till matchen med full vetskap om att det räcker med en seger för att säkra automatisk uppflyttning till ettan. Vi slog Barnsley borta senast efter en mycket tuff match där man verkligen fick slita för poängen, dessförinnan lyckades vi med bedriften att förlora mot Swindon hemma, men det skyller jag på nerver, urusel plan, stark motvind, uppförsbacke och alla andra upptänkliga bortförklaringar.

Crewe har brottats med lite skadeproblem på sistone, framförallt är det våra ordinarie ytterbackar som lyst med sin frånvaro. Lånet från Manchester United, Paul Tierney, är definitivt skadad och Jack kämpar för att hinna bli hel innan lördagens nyckelmatch. Jag tror att Dario Gradi väljer att spela med samma uppställning som mot Barnsley vilket skulle innebära:

Clayton Ince i mål. En backlinje med David Vaughan, David Walton, Richard Walker, Stephen Foster. På mitten Kenny Lunt, David Brammer och Neil Sorvel. Ett tremannaanfall med Rob Hulse, Dean Ashton och Steve Jones. Tänkbara avbytare är tidigare QPR-målvakten Ademole Bankole, försvararen/mittfältaren Ben Rix, backen Efe Sodje, Lee Bell som kan spela i försvaret eller på mitten samt Stefan Oakes, mittfältare på lån från Leicester.

En uppställning där Jones spelar bakom Hulse och Deano i en så kallad ”Brolinroll”, vilket skulle ge 4-3-1-2.
De ändringar som kan komma ifråga är om Jack hinner bli frisk, möjligt att han tar Jones plats då i startelvan, annars tar han plats på bänken. Även högerbacksfrågan är lite oklar, Sodje kan mycket väl gå in, oklart vem som då får kliva av eftersom Foster, Walton och Walker har varit bra den senaste tiden.

Matchen gäller som sagt oerhört mycket, både för Rangers och oss. Jag räknar med att det kommer mycket Alexfans till Loftus Road och att hoppas att de kan mana fram killarna till en övertygande 2-1 seger efter mål av Hulse och Lunt. Skulle vi nu få stryk så väntar en riktig nagelbitare nästa lördag då vi avslutar mot Cardiff hemma…

Up the Railwaymen!

vskalex

För QPR gäller med största sannolikhet samma lag som startat i de senaste fem matcherna. De enda förändringarna lär komma på bänken där troligen Nick Culkin är tillbaka efter att ha missat förra matchen efter att ha fått en smäll på träning. Brett Angell gjorde mål igen i reservlaget i veckan och kan kanske komma att ersätta Andy Thomson.

Matchen betyder som bekant mycket för bägge lagen. QPR måste vinna för att ha fortfarande ha teoretiska chanser att komma tvåa i tabellen. En poäng i matchen gör att kvalplatsen är säkrad, medan en förlust innbär att laget måste ta poäng borta mot Colchester i sista matchen - om Tranmere slår Mansfield hemma på lördag och Stockport borta i sista omgången. Mansfield måste vinna om laget inte skall åka ur medan Stockport ligger i mitten utan risk att bli nerflyttade.

Det är mycket som står på spel och jag (eftersom det förväntas av mig) tror att Crewe efter matchen är klara för ettan, medan Rangers får inrikta sig på att ta poäng mot Colchester i sista matchen. QPR 0, Crewe 1

Simon Ståål2003-04-25 13:45:00

Fler artiklar om QPR