QPR - Crewe 0-0 (0-0)

Rangers klara för playoff trots två utvisade spelare mot Crewe.

QPR bokade i och med lördagens poäng en plats i play-off samtidigt som lagets oförmåga att besegra Crewe gjorde att chansen till direktuppflyttning nu är borta. Som matchen utvecklade sig så får Holloway & Co. dock nöja sig med en poäng, hemmalaget fick två spelare utvisade av den mycket impopuläre domaren Andy Hall. Resultatet innebär samtidigt att Crewe är klara för div. 1. QPR-redaktionen gratulerar och önskar lycka till under nästa säsong! Får vi se en Crewesite på Svenska Fans då, vskalex?

Årets bästa publiksiffra på Loftus Road (16921) fick se matchen inledas i ett högt tempo. Crewes toppforward Hulse oroade Rangersförsvaret i inledningen men efter hand så tog hemmalaget över spelet och man skapade även de vassaste målchanserna under första 45. Bl a så slog Furlong ett inlägg till McLeod i den 7:e minuten, den senare kunde dock inte överlista Clayton Ince i Crewemålet. McLeod hade ytterligare ett skott senare i halvleken, dessutom var Kevin Gallen framme och oroade. Vidare slog kapten Palmer till på volley i den 17:e minuten men inte tillräckligt bra för att överlista den duktige Ince, bollen gick tätt utanför den senares högra stolpe. Rangers hade ytterligare ett antal halvchanser i halvleken men även Crewe stack upp, Vaughan lyfte in en boll mot Hulse men Danny Shittu rensade förtjänsfullt. Hemmalaget drabbades dock även av två varningar för två likvärdiga situationer. Såväl Kelly som Carlisle tog inte ut tillräckligt med avstånd vid frisparkarna (10 yards) och detta renderande dem gula kort. Mycket tveksamma beslut av domare Hall som enligt rapporterna även i övrigt gjorde en ostabil insats.

Direkt i inledningen av andra halvlek drabbades Rangers av sin första utvisning. Carlisle gick hårt åt målvakt Ince vid en hörna och Hall visade ut QPR-försvararen. I den 62:a minuten kom nästa utvisning. Kelly rev ner nyinbytte Steve Jones och så var Hall framme och viftade med kortet igen. Ofattbara beslut av domaren som uppenbarligen ville sätta sig själv i centrum i denna match och hemmafansen var nu i upplösningstillstånd. Holloway fick nu ändra om radikalt i laget, Tom William och Matthew Rose byttes in, nu gällde det att rädda en poäng! Crewe pressade nu på och skapade flera farliga chanser, bl a ett antal hörnor. Rangers försvar, ledda av grymme Danny Shittu kunde dock reda ut de flesta situationerna. I slutminuterna slog Steve Jones på ett kanonskott som träffade ribban och studsade ner i Chris Days famn. Så nära att den sista omgången förvandlats till en ruggig nagelbitare för alla QPR-fans. Nu blåste Andy Hall av matchen och han gör nog säkert i att hålla sig på avstånd från Loftus Road den närmaste tiden!

Rangers är nu klara för play-off, Tranmere ligger 6 poäng efter QPR (man fick dagens match uppskjuten p g a att en galning klättrade upp på taket på läktaren under matchens gång och vägrade att gå ner) men man har allt för många mål att plocka in på ”Superhoops”. Även Oldham, Bristol City och Cardiff tar plats i kvalet, den inbördes ordningen mellan lagen avgörs i den sista omgången då QPR drar till Colchester. Jag har inga önskemotståndare i kvalet, bara att konstatera att QPR har 6 raka utan förlust och man räds inte någon av motståndarna ovan. Frågan är dock vad utvisningarna på Kelly och Carlisle genererar för påföljder, är båda dessa avstängda under inledningen av play-off så kommer detta helt klart att innebära en försvagning av försvarslinjen. Enligt den officiella hemsidan så kommer dock QPR att överklaga utvisningarna och be FA att mildra straffen för dessa.

Bara att slicka såren och ladda för kvalet! Redaktionen återkommer under den kommande veckan med analys av den sista omgången samt spekulationer inför de kommande viktiga kvalmatcherna. En plats i div. 1 står på spel och vi skall ta den!

Uuuuuuuuuuu Rrrrrrrrrrrrrrrrr’s!!

Fredrik Montgomery2003-04-27 11:11:00

Fler artiklar om QPR