Colchester United - Queens Park Rangers 0-1 (0-0)

Seger i avslutningsmatchen och nu väntar Oldham i kvalet.

QPR avlslutade årets ligaspel med att besegra Colchester med 1-0 på bortaplan. Samtidigt vann Bristol City med 2-0 hemma mot Port Vale medan Oldham fick 1-1 borta mot Huddersfield. Samma resultat blev det i matchen medllan Crewe och Cardiff. Detta innebär att Bristol City slutar trea i tabellen och börjar kvalet borta mot sexan Cardiff. QPR slutar fyra och möter således Oldham på bortaplan i första matchen.

Till själva matchen gjorde Ian Hollwoay en ändring i startelvan. Matthew Rose spelade i mittförsvaret i stället för Clarke Carlisle, som är avstängd i första kvalmatchen. Hade Terrell Forbes varit helt bra i sin fot så hade troligen spelat högerback i stället för Stephen Kelly. På bänken inledde Plummer, Pacquette, Thomson, Angell och Williams.

Colchester inledde piggast och endast en Chris Day i högform såg till att matchen fortfarande stod 0-0. Rangers var dock inte ofarliga framåt och Paul Furlongs skott räddades vid ett tillfälle på mållinjen av Colchesters lagkapten Scott Fitzgerald. Rangers hade även en boll i mål av McLeod. Dock dömdes målet bort för offside.

I andra halvlek tappade matchen i tempo och spelet jämnades ut. Efter sju minuter nådde Faul Furlong högst på ett inlägg och nickade i stolpen Han var själv först på returen och slog bollen i mål.

Dagens största jubel kom dock efter dryga tio minuters spel av halvleken då Colchester bytte in veteranen Mick Stockwell. Detta var Stockwells sista match efter 22 år som fotbollsspelare. Stockwell, mest ihågkommen för sin tid i Ipswich i början och mitten av 90-talet, gjorde sitt bästa för att åstadkomma en kvittering och hans precisa inlägg nådde McGleish som nickade strax utanför.

Colchesters närmaste chans till kvittering kom med knappa kvarten kvar då Kemal Izzet, yngre bror till en mer känd Muzzy, sköt stenhårt i ribban.

På slutet bytte Holloway in Pacquette och Plummer och Rangers håll komfortabelt undan för ytterligare en seger.

Fösta matchen mot Oldham spelas alltså borta den 10 maj med avspark klockan 16 svensk tid. Datum och avsparkstid för returen är ännu inte klart, men det blir antingen den 14 eller 15, beroende på TV-tider.