Inför Oldham - QPR

Efter 46 ligamatcher och rejäla formsvackor följda av i det närmaste otänkbara formtoppar är det nu dags att börja avgöra vilket lag som får den sista platsen i division 1 till hösten.

Queens Park Rangers inleder kvalet mot Oldham borta, och motståndarna har sett till att göra sig själv till favoriter. Säsongens ligamatcher slutade med att Oldham vann på Loftus Road med 2-1 medan mötet på Boundary Park slutade mållöst. I denna matchen räddades Oldham av sin målvakt Les Pogliacomi. Dock var det så att Oldham saknade många spelare på grund av skador och avstängningar, vilket enligt Oldhamföljet var anledingen att laget inte vann den matchen också.

Att vara "underdog" är dock inte negativt för Rangers. Laget är i bra form och inte ens avstängningar på backarna Stephen Kelly och Clarke Carlisle har fått någon i organisationen att se uppgiven ut.

Oldham tränas av Ian Dowie, tidigare spelare och assisterande tränare i QPR. På mittfältet finns desstuom Paul Murray med Premier League-rutin från åren då han representerade Rangers. Detta har naturligtvis gett mötet lite extra krydda.

Oldham har inga spelare avstängda till första matchen. Däremot saknar man definitivt skadade trion Dean Holden, Matty Appleby och Chris Killen. Det finns också frågetecken för hjälten från förra mötet. I slutet av mars tvingades Pogliacomi utgå i en match mot Port Vale. Sedan dess har målet vaktats av David Miskelly, och även om Pogliacomi beräknas vara skadefri till lördag så är det trots allt sex veckor sedan han spelade en A-lagsmatch senast. Andra ändringar som kan komma i fråga är att Armstrong flyttas upp på mitten och att Clint Hill i så fall tar plats i backlinjen. Andra spelare som hoppas på en plats i startelvan är mittfältarna John Eyre och Julien Baudet.

För QPR ser startelvan mer eller mindre klar ut. I lördagens ligamatch mot Colchester spelades Matthew Rose in på Carlisles mittbacksplats. Terrell Forbes var småskadad och kunde inte spela, men kommer säkerligen att ersätta Kelly på högerbacken. I övrigt kommer samma lag att inleda matchen och frågan är egentligen bara hur avbytarbänken kommer att se ut. Mittbacken Chris Plummer är ett troligt alternativ liksom vänsterfotade backen/yttern Tommy Williams. Tre anfallare, Richard Pacquette, Andy Thomson och Brett Angell, vill alla ha en plats även de. Förhoppningsvis får bara två av dem plats då det är dumt att i en sån här viktig match inte ha andremålvakten Nick Culkin med bland avbytarna.

Värt att veta inför dessa två möten är att om det sammanlagda resultatet från de bägge matcherna skulle vara oavgjort så räknar man inte bortamål, varken före eller efter förlängning. Förlängningen spelas i sin helhet, och skulle det vara oavgjort även där så avgörs det hela på straffar.

Jag tänker fortsätta med de negativa tips som lett till denna kvalplats och säger Oldham 2, QPR 0

Simon Ståål2003-05-09 00:07:00

Fler artiklar om QPR