Inför QPR- Oldham

Carlisle och Kelly tillbaka, Langley och Rose borta.

På onsdag kväll avgörs om det blir QPR eller Oldham som går vidare till finalen i kvalet till ettan. Och det kan sluta hur som helst.

Sedan tidigare har det varit klart att QPR får tillbaka Clarke Carlisle och Stephen Kelly, som bägge var avstängda mot Oldham. Carlisle tar tillbaka sin mittbacksplats då den armbågsskada som Matt Rose ådrog sig i det första mötet håller honom borta både på onsdagen och i finalen. Kelly tar troligtvis plats på högerbacken då Terrell Forbes matchoträning enligt rapporter lyste igenom lite för mycket på lördagen. Skulle Gino Padula vara frisk igen efter sin förkylning är det troligt att det blir samma procedur på vänstersidan av försvaret. Tommy Williams har förvisso spelat i reservlaget, men Padula har visat den klart bättre formen av de två.

På mitten tvingas Ian Holloway till förändringar. Richard Langleys röda kort senast leder till att han missar de två kommande matcherna. Då det råder viss brist på innermittfältare är det troligaste att Kevin Gallen flyttas ner ett steg och att Richard Pacquette, som var den av de offensiva spelarna som byttes in i lördags, tar plats bredvid Paul Furlong i anfallet. Om Gallen flyttas ner så spelar han troligen centralt tillsammans med Steve Palmer medan Marc Bircham flyttas ut till höger. Alternativet är att sätta Gallen på kanten och behålla Bircham och Palmer centralt.

Om följande ommöbleringar görs så kommer eventuellt Marcus Bean eller Dennis Oli att ta en plats på bänken, där de får sällskap av fyra femtedelar från följande kvintett: Chris Plummer,Tommy Williams, Andy Thomson, Brett Angell och Nick Culkin.

Oldham hoppades att få ordinarie målvakten Les Pogliacomi spelklar till lördagen och efter David Miskellys darriga ingripanden på Boundary Park i lördags hoppas man nu ännu mer. I övrigt så har managern Iain Dowie samma trupp som sist att välja på, och då han själv tyckte att hans lag hade lite oflyt och borde varit i ledningen med ett par mål inför returen kommer det troligvis inte att bli några större förändrigar bland utespelarna.

Onsdagens match kommer att dömas av Mark Clattenburg som i lördags dömde Nottingham Forest mot Sheffield United. I den matchen visade han ett direkt rött kort, som förövrigt överklagades, till Forests Michael Dawson samt fem gula kort. De assisterande domarma heter Tanner och Wilson och var de som Clattenburg hade till hjälp även i lördags.

Det cirkulerar lite olika uppgifter som hur gula kort leder till avstängning under kvalspelet. På en del håll menas det på att två gula kort leder till avstängning medan andra källor uppger att fungerar precis som i ligaspelet. Redaktionen har sänt iväg ett e-mail till The Football League för att försöka få klarhet i frågan.

Inför onsdagens möte vill vi också påminna om att flest mål på bortaplan inte används för att skilja lagen åt om det skulle vara oavgjort vid full tid. Inte heller efter förlängning gäller det utan matchen avgörs i sådana fall på straffsparkar.

Negativ som jag är så blir det naturligvis ingen förlänging eller staffar. QPR 0, Oldham 1.

Simon Ståål2003-05-13 10:11:00

Fler artiklar om QPR