Nio spelare får fri transfer

Dessutom: Gavin Peacocks testimonial spelad.

Queens Park Rangers meddelade i går att nio spelare, vars kontrakt går ut i sommar, är fri att söka sig till andra klubbar. Bland namnen finns ett par namn som gör att man höjer på ögonbrynen av en eller annan anledning.

Spelarna som kommer att lämna är:

Brett Angell, Karl Connolly, Lyndon Duncan, Doudou, Brian Fitzgerald, Patrick Gradley, Danny Murphy, Chris Plummer och Dave Wattley.

Att några av ungdomarna får lämna är inte så förvånande då de inte lyckats komma i närheten av en plats i förstaelvan. Det som förvånar många är att lovande högerbacken Lyndon Duncan inte erbjuds nytt kontrakt. Duncan har varit skadedrabbat, men tippas kunna bli en bra spelare i framtiden.

Den som jag personligen tycker mest synd om är Chris Plummer. Den tidigare U-21 landslagsmannen för England har sedan han debuterade 1996 haft mycket otur med skador. Mellan skadeuppehållen har han gjort fina insatser i mittförsvaret och hade säkert kunnat tillföra laget mer om han fått vara skadefri.

---

På tisdagkvällen möttes QPR och Chelsea i Gavin Peacocks testimonialmatch på Loftus Road. 5 580 personer hade tagit sig till matcher och fick se QPR ställa ut följande lag: Nick Culkin - Paul Parker, Chris Plummer, Danny Maddix, Clive Wilson - Richard Langley, Glenn Hoddle, Gavin Peacock, Ray Wilkins, Dennis Wise - Les Ferdinand. Bland avbytarna återfanns Gary Waddock, Brett Angell, Gino Paudla, Kevin McLeod och Stephen Kelly.

Chelseas startelva var, sånär som på en relativt ung tredjemålvakt, ett lag som skulle kunna starta en ligamatch.

Som vanligt när det gäller sådana här matcher blev det en avslappnad tillställning där Chelsea till slut vann med 7-0 efter 2-0 i paus. I den andra halvleken ersattes de äldre spelarna med yngre medlemmar ur truppen samt med avbytarna som namngivits ovan.

Chelsea-redaktionens rapport

På det hela taget en trevlig avslutning för Gavin Peacock på Loftus Road. Redaktionen önskar honom all lycka i framtiden.

Källor: www.qpr.co.uk, www.qprnet.com samt www.chelseafc.com

Simon Ståål2003-05-21 08:50:00

Fler artiklar om QPR