Padulas framtid osäker

Blir argentinaren kvar i QPR?

De senaste dagarnas rykten om att Gino Padula har fått fri transfer av QPR har upprört och oroat många. Redaktionen försöker här reda ut bergreppen.

Då argentinaren Padula kom till QPR tidigt i juli 2002 skrev han på ett ettårskontrakt. Det innebär att han när hans kontrakt går ut är fri att gå till vilken klubb han vill som Bosman-fall. Även om Bosmandomen bara gäller spelare inom EU så kan Padula gå som Bosman-fall då han även innehar ett italienskt pass. Något som lett till att han inte behöver ansöka om arbetstillstånd. QPR har erbjudit Padula ett nytt kontrakt, men han har ännu inte skrivit på det.

Padulas insatser på vänsterbacken skall ha lett till att flera klubbar i division ett blivit intresserade och ha erbjudit honom kontrakt. Bland klubbarna nämns Bradford och Watford. Att Bradford skulle vara ett alternativ som intresserar är dock föga troligt om man skall tro på de rykten som säger att klubben skall införa ett lönetak på £ 1.500 i veckan. Padula, som befinner sig i Spanien på semester, har enligt BBC sagt att han vill fortsätta spela för QPR, oavsett division.

Ytterligare några spelare har kontrakt som går ut under sommaren och kan om de tackar nej byta klubb gratis. Dessa spelare är: Marcus Bean, Wes Daly, Chris Day, Richard Pacquette och Steve Palmer.

Källor: www.qpr.co.uk, samt www.bbc.co.uk

Simon Ståål2003-06-03 11:13:00

Fler artiklar om QPR