Langley på väg bort?

Dessutom: Holloway vill erbjuda kontrakt till Cureton.
Palmers framtid fortfarande osäker.

Richard Langley har tackat nej till en förlängning av sitt kontrakt, vilket har lett till att mittfältaren kan komma att säljas under sommaren.

Langleys kontrakt går ut om ett år och klubben vill gärna ha honom kvar. Då Langley är en av klubbens bäst betalde spelare erbjöds han helt enkelt ett år till med samma lön. Via sina representanter låter Langley dock meddela att han gärna vill spela en division högre. Men om ingen klubb kommer med ett bud så spelar han en säsong till med QPR och går därefter som Bosman-fall. Rangers-ledningen ser dock Langley som en av de spelare som man kan få bäst betalt för och säljer hellre honom nu än ser honom lämna gratis om ett år.

För att göra saken ännu värre så är Langley upprörd över att klubben valt att gå ut med beskeded i stället för att förhandla med honom i lugn och ro, medan klubben ogillar Langleys beslut att ansluta till Jamaicas landslagstrupp i dess uppladdning för CONCACAF Gold Cup, som spelas 12-27 juli, i stället för att ställa in sig för försäsongsträning. Spelarna har rätt att välja själva, men från QPR menas det att lag som förlorat i kvalet tidigare år har haft svårt att komma i gång den följande säsongen och att Langley därför borde vara med i de gemensamma förberedelserna.

Även Clarke Carlisle har erbjudits en förlängning av sitt kontrakt. Carlsile har dock inte lämnat något besked ännu, men om han tackar nej kan det sluta med att både han och Langley säljs innan säsongen har börjat.

Ian Holloway säger att han hoppas kunna erbjuda Jamie Cureton ett kontrakt den kommande veckan. Curetons kontrakt med Reading har gått ut och han har förknippats med QPR, Bristol City samt MLS-laget DC United. Holloway och Cureton har tidigare jobbat tillsammans i Bristol Rovers, till vilka Cureton kom till från Norwich.

Även om Steve Palmers flytt till Wimbledon inte blir av kan det bli så att QPR inte erbjuder honom ett nytt kontrakt på grund av en tvist med Palmers förra klubb Watford.

Då Palmer för två säsonger sedan kom till QPR hade han ett år kvar på sitt kontrakt med Watford. Watford släppte dock Palmer gratis men en klausul som sade om att QPR gick upp med Palmer i klubben skulle man betala Watford £100.000.

Då Palmers kontrakt nu gått ut anser QPR att avtalet med Watford gjort detsamma, men detta håller Watford inte med om. QPR anser att man inte har råd att erbjuda Palmer ett nytt kontrakt under dessa omständigheter och vad som nu händer är osäkert.

Holloway hoppas för övrigt att kunna låna in någon eller några av de spelare som var på lån under förra säsongen. Mest intressant är Kevin McLeod, men även Stephen Kelly och Tommy Williams kan komma att spendera några månader på Loftus Road.

QPR har även nämnts som en av klubbarna som är intresserade av den 23-årige irländske backen Clive Delaney. Delaney kom till West Ham i våras från irländska Premier League-laget University College Dublin. West Ham valde dock att inte förlänga Delaneys korttidskontrakt och han har provspelat med skotska Hibernian. De klubbar som säga vara intresserade nu är förutom QPR Bolton och skotska Kilmarnock.

Källor: www.qpr.co.uk, www.queensparkrangersfc.com samt www.thisislondon.co.uk

Simon Ståål2003-06-20 11:46:00

Fler artiklar om QPR