QPR-redaktionen tippar Div.2 - Brighton

Hur märkbar blir förlusten av Bobby Zamora?

BRIGHTON AND HOVE ALBION

Placering förra säsongen:
23 i Division 1

Nyförvärv:
Leon Knight, Chelsea (lån)
Ben Roberts, Charlton
Carl Wilson-Denis, Kingstonian
Darius Henderson, Reading (lån)

Förluster:
Bobby Zamora, Tottenham
Paul Brooker, Leicester
Paul Kitson
Dave Beasant
Paul Rogers, Sutton
Will Packham
Geoff Pitcher, Stevenage Borough (lån)
Simon Rodger

Manager:
Steve Coppell

Nyckelspelare:
Danny Cullip, Richard Carpenter, Simon Rodger Leon Knight

QPR-anknytning
Charlie Oatway är ett stort QPR fan, som faktiskt till och med är döpt efter det klassiska och framgångsrika QPR lag som vann cupen. Leon Knight var på lån i QPR för ett par säsonger sedan.

Möter QPR:
På Withdean Stadium: 18/8
På Loftus Road: 17/1

Swedish Hoops kollegor på Brighton-redaktionen tippar:

Charlie på SvenskaFans Brighton-redaktion berättar om sitt lag:

Efter två raka mästerskaps säsonger drabbades Brighton & Hove Albion till sist av en motgång. Nedflyttning! Men trots nedflyttningen och försäljningen av stjärnan vädrar Coppell morgonluft och tror på en snabb comeback till division 1.

Förlusten av Bobby Zamora kommer givetvis bli märkbar. En kille som gör 25 mål per säsong nästan på egen hand ersätter man inte så lätt. Dock verkar förlusten av Zamora ha sporrat de övriga i laget, då de nu vill bevisa att man inte står och faller med en spelare.

På målvaktssidan ser det riktigt bra ut - Michael Kuipers som var suverän under de två mästerskapssäsongerna, men som under den senaste säsongen tvingades till en omfattande operation, är tillbaka och har imponerat på försäsongen. Dessutom har Coppell förstärkt med Ben Roberts från
Charlton. Roberts lånades in under fyra matcher förra säsongen och imponerade så pass att han nu har ett fast kontrakt. Roberts tackade nej till tre klubbar från
div 1, innan han bestämde sig för Brighton. Brighton borde därför kanske (vid sidan av QPR) ha ligans bästa målvaktspar.

Även försvaret och mittfältet borde hålla en hög standard i div 2. I backlinjen är Danny Cullip den givna ledaren trots sin ringa ålder, och på mitten tillför Simon Rodger och Richard Carpenter mycket rutin och kunskap. Det som oroar mest är således anfallet. Unge Chris McPhee har visserligen klivit fram under försäsongen och gjort 5 mål på fyra matcher, men frågan är om han håller i tvåan. Räddningen kan vara lånet av Leon Knight från Chelsea, beroende på hur länge han får stanna. Knight har imponerat och har hittils gjort 2 mål på 2 matcher under försäsongen.

Om man vågar lyssna på manager Coppell så kommer säsongen bli positiv för Brighton, för det är ännu inte slutvärvat. Man har för närvarande en revanschsugen Andrei Kanchelskis på provspel.

Brighton redaktionen tror dock inte att laget kommer att ta hem ligan, men material finns i laget för att tillhöra toppen. Topp 6 torde därför vara troligt. Med ligans stabilaste försvar och klokaste manager kommer man långt.

Swedish Hoops tippar:

Att lag som går upp efter att ha varit nykomlingar i en serie åker ur är inte oavanligt. Brighton verkar ha rätt inställning och kommer trots förlusten av Zamora att bli ett topplag. Vi väljer härmed att sätta press på Brighton och dess redaktion och tippar dem som ligasegrare.

Tippad placering:
1

Tabellen:

1. Brighton
2.
-------------------------------------------
3.
4. Bristol C
5. Tranmere
6. Swindon

-------------------------------------------
7. Blackpool
8. Stockport
9. Grimsby
10. Plymouth
11. Luton
12. Peterborough
13. Notts County
14. Port Vale
15. Rushden and Diamonds
16. Wrexham
17. Wycombe
18. Brentford
19. Barnsley
20. Colchester

--------------------------------------------
21. Oldham
22. Bournemouth
23. Chesterfield
24. Hartlepool

Simon Ståål2003-08-07 18:12:00

Fler artiklar om QPR