Inför QPR - Blackpool

Skador på anfallare oroar.

Så är det äntligen dags för ligapremiär. QPR möter Blackpool på hemmaplan i en match som bägge lagen siktar på att vinna.

Blackpool har lagom inför premiären förstärkt mittfältet med två lån från Lancashire-grannen Blackburn. Jonathan Douglas och Neil Danns spelade bägge på innermittfältet i genrepet mot Royal Antwerp (1-0). Danns kan även spela på vänsterkanten medan Douglas kan användas som högerback. Bägge spelarna spelade en handfull A-lagsmatcher för Blackburn förra säsongen. Blackpool har ytterligare några spelare i truppen med Premier League-matcher på meritlistan. Bland dessa märks Simon Grayson (Leicester, Aston Villa och Blackburn), Martin Bullock (Barnsley) Richard Walker (Aston Villa) samt QPR-bekantingen Mike Sheron (Man.City).

Liksom QPR så består Blackpools trupp av dryga 20 spelare. Den säkraste platsen i laget har för tillfället målvakten Phil Barnes. Han är än så länge den enda målvakten i klubben som tilldelats ett tröjnummer. I övrigt så finns det bra konkurrens i alla lagdelar. Mittfältet är det som sett blekt ut under försäsongen, men med lånen från Blackpool hoppas manager Steve McMahon att han löst detta. Till lördagens match är det inte heller omöjligt att en mittfältare med namnet Stephen McMahon återfinns på bänken. Rätt! Det handlar om managerns 19-årige son...

QPR har inte haft något direkt flyt med skador under de senaste veckorna. Gino Padula är fortfarande osäker och Ian Holloway har lånat in Tommy Williams från Birmingham. Williams är dock inte nykomling i klubben. Han spenderade hela förra säsongen på lån på Loftus Road.

Det som oroar mest är anfallet. Richard Pacquette ådrog sig en ljumskskada mot Charlton i måndags och det finns även en liten risk att Paul Furlong missar helgens match. Det planerade lånet av Mark Yeates från Tottenham fick skjutas upp då denne för tillfället går skadad. Alternativen är nu nye Eric Sabin, som inte har imponerat i träningsmatcherna eller att låta någon av mittfältarna nyförvärvet Gareth Ainsworth, Richard Langley eller Dennis Oli ta plats bredvid Kevin Gallen.

Klubbens tredje nyförvärv, Martin Rowlands, saknar fortfarande lite matchträning och kommer troligtvis att inleda på bänken. Andra spelare som är aktuella för inhopp under matchen är Wes Daly och Marcus Bean. Skulle inte Gino Padula bli klar i tid så kan även unge backen Marien Ifura vara aktuell för reservbänken.

Det har sett bra ut i träningsmatcherna, men skador på en tunn trupp ställer till problem. Redaktionens negativa halva går därför ut hårt och tippar förlust i premiären - QPR 0, Blackpool 1.

Simon Ståål2003-08-08 11:11:00

Fler artiklar om QPR