QPR-redaktionen tippar Div. 2 - Queens Park Rangers

Dax för revansch för Superhoops - utan skador så går vi upp!

QUEENS PARK RANGERS

Placering förra säsongen:
4:a i Division 2, förlorade play-off-finalen mot Cardiff

Nyförvärv:
Eric Sabin, Swindon
Gareth Ainsworth, Cardiff
Martin Rowlands, Brentford

Förluster:
Karl Connolly, Swansea
Andy Thomson, Partick Thistle
Danny Murphy, Swindon
Oliver Burgess, Northampton
Simon Royce, Leicester
Doudou, ny klubb okänd
Brett Angell, lån, slutat
Chris Plummer, klubb okänd

Manager:
Ian Holloway

Nyckelspelare:
Chris Day, Danny Shittu, Marc Bircham, Richard Langley, Kevin Gallen

QPR-anknytning
Finns väl några stycken...

Swedish Hoops tippar:
Vi avslutar vår granskning av lagen i Div. 2 med en noggrannare översyn av vårt kära QPR. Superhoops snubblade och föll på mållinjen i våras, undertecknad har drömt många mardrömmar om Tommy Williams friläge i förlängningens slutskede, om bara.... Nu är det dock dags att lägga besvikelsen på Millenium Stadium bakom sig, nu är det säsongspremiär och Rangers har på ett tidigt stadium utnämnts till seriefavoriter av såväl förståsigpåare som bettingbolagen. Detta känns smickrande men inte helt bra, de flesta känner ju till hur svårt det är att bära ett favorittryck.

Vi tänkte här granska de olika lagdelarna i QPR lite närmare och peka på styrkor och svagheter. Truppen är i år relativt tunn och kan därför bli känslig för skador. Vi minns ju alla förra säsongens skadecirkus som indirekt kostade Rangers en direktplats till ettan. Detta får inte upprepas i år och därför känns det som om Ollie bör försöka fylla på truppen under säsongen. Nyckeln till ett framgångsrikt år är att gå runt på få spelare.

Målvakterna:
Här har vi seriens kanske starkaste uppsättning, Chris Day avslutade säsongen på ett strålande sätt men kan ingalunda känna sig säker på sin plats, Nick Culkin är en vass utmanare och Ollie lär nog ge Culkin chansen ett antal gånger under säsongen..

Backlinjen:
Här känns det en aning tunt. Grundstommen stavas Forbes, Padula, Shittu och Carlisle, Palmer har den rutin som krävs för att spela ett bra försvarsspel även om han ibland gör plattmatcher. Därefter kan det bli jobbigt. En skada på någon av dessa nyckelspelare kan bli jobbig att hantera. Rose kan gå ner och spela back och Tommy Williams likaså även om han är mer dedikerad kantspringare. Kan backlinjen förbli skadefri så är jag dock inte det minsta orolig!

Mittfältet:
Här har truppen snarare breddats i och med ankomsten av Rowlands och Ainsworth, båda har visat sig kunna bli fina tillskott i träningsmatcherna, Ainsworth har även hittat målet ett några gånger. Marc Bircham kom med och mer under förra säsongen och kommer att bli fältherren på mitten. En trolig startuppställning lär innehålla "Birch", Ainsworth och Langley och sen blir det huggsexa om den sista platsen där Ollie nog låter kapten Palmer börja med Rowlands som förste utmanare. Daly, Oli, Walshe och Bean har varit med i klubben ett tag och får försöka slå sig in i laget på sikt.

Anfallet:
Även här lite tunt, Gallen är given, även bland denna sites besökare, sen har nog Furlong första tjing på den andra forwardsplatsen. Jag sticker dock ut hakan och tror att Richard Pacquette får ett genombrott i år och blir ordinarie under säsongen. Den skada han ådrog sig innan seriestart är lindrig och han är snabbt tillbaka i gott slag igen. Eric Sabin är ett oskrivet blad och det är för tidigt att säga vad han går för, under träningsmatcherna har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Vi behöver tillföra en ytterligare anfallare till truppen, den kanske så småningom ändå blir Mark Yeates från Tottenham som ju så olyckligt skadade sig precis innan han skulle ansluta till QPR.

Slutsatsen blir ändå att laget ser minst lika starkt ut som förra året. Vi har sluppit förluster av nyckelspelare, i princip alla de som lämnat har gjort det då de inte erbjudits några nya kontrakt i klubben. Jag varnar dock åter för den press som ligger på spelarna och på Ian Holloway. Går vi inte upp under denna säsong så är det risk för massflykt, många kontrakt löper ut och dessutom lär vi inte få så mycket pengar för spelarna då många kontrakt är av Bosman-art. Detta lär leda till stora ekonomiska problem, som vi i o f s redan har...

Jag vågar inte tippa QPR som etta men det känns ändå som det är vår tur i år. Tre lag gör upp om två direktuppflyttningsplatser och vi säkrar promotion i sista hemmamatchen mot Swindon (.kom ihåg vad ni läste det.) , båda redaktörerna kommer att vara på plats och skildra glädjeyran....

Uuuuuuu Rrrrrr's, nu kör vi så det ryker!

Tippad placering:
2:a

Tabellen:

1. Brighton
2. QPR
-------------------------------------------
3. Sheffield Wednesday
4. Bristol C
5. Tranmere
6. Swindon
-------------------------------------------
7. Blackpool
8. Stockport
9. Grimsby
10. Plymouth
11. Luton
12. Peterborough
13. Notts County
14. Port Vale
15. Rushden and Diamonds
16. Wrexham
17. Wycombe
18. Brentford
19. Barnsley
20. Colchester
--------------------------------------------
21. Oldham
22. Bournemouth
23. Chesterfield
24. Hartlepool

Fredrik Montgomery2003-08-09 11:03:00

Fler artiklar om QPR