QPR-Chesterfield 3-0 (1-0)

Planenlig 3-poängare för Rangers mot Chesterfield - Tony Thorpe tvåmålsskytt i 3-0-segern!

Ian Holloway tvingades till ett antal förändringar inför hemmamatchen mot Chesterfield. Förutom Clarke Carlisles avstängning från spel så kunde tyvärr inte Marc Bircham återhämta sig tillräckligt snabbt från sin hälseneskada. "Ollie" valde därför att sätta in Thorpe på topp tillsammans med Furlong samt att flytta Gallen till en central mittfältsroll (..precis som jag rekommenderade i inför-rapporten...). Vidare så flyttades Palmer till backlinjen och Williams fick ta plats på mittfältet, ingen debut från start för Edghill denna gång heller alltså.

Matchen började relativt trevande men i den 6 minuten chippade Kevin Gallen smart bollen fram till Paul Furlong som dock inte lyckades få bollen på mål. Ainsworth sköt sedan från långt håll i den 8:e minuten och alla som sett Ainsans mörsare från Rushden-matchen hoppades på en upprepning, skottet gick dock tyvärr utanför.

Chesterfield fick sin första chans i den 13:e minuten men Mark Hudson sköt utanför. Rangers tog nu över spelet och skapade ett antal halvchanser. I den 20:e minuten var Tony Thorpe nära att nicka in sitt första mål men Carl Muggleton kunde rädda. I den 22:a minuten var Padula så när att nå Tony Thorpe med en cross men bortaförsvaret kunde rensa bort till en hörna som blev resultatlös. I den 28:e minuten kommer så ledningsmålet för Rangers, Paul Furlong serverar snyggt Tony Thorpe som sätter ett hårt skott i vänstra nedre burgaveln. Kul för ex-Lutonspelaren att få göra sitt första mål i den blåvita tröjan! Rangers skruvar nu upp tempot men Chesterfield skapar ändå några halvchanser som dock plockas relativt enkelt av Day.

Chesterfield rivstartade den andra halvleken och det var framför allt den inbytte unge anfallaren Caleb Forlan som oroade, redan i halvlekens första minut fick han på ett lågt skott som Chris Day kunde rädda. I den 49:e minuten sköt Glyn Hurst över och en minut senare så fick Gino Padula agera räddande ängel på mållinjen då Mark Allott trodde han skulle kvittera. Forlan hade ytterligare några chanser 5 minuter senare men i detta skede av matchen spelade Danny Shittu ett stort backspel och räddade nästan själv QPR från baklängesmål. I den 64:e minuten stod Allott fri med Chris Day men den senare lyckades tippa nicken utanför stolpen och detta skulle visa sig bli Chesterfields sista chans att vända matchen. Rangers dubblade nämligen sin ledning i den 67:e minuten, Williams spelade fri Thorpe som satte bollen säkert bakom Muggleton till 2-0! Rangers bytte därefter in Marcus Bean och denna gjorde ett mycket piggt framträdande under sina dryga 20 minuter på plan. Thorpe hade därefter ytterligare två mycket bra lägen att göra ett hat-trick i matchen innan Richard Edghill äntligen gör sin debut i Rangerströjan då han ersätter Tommy Williams. Avslutningen på matchen blir magnifik, Paul Furlong slår en frispark rätt i mål, ungefär en sådan som han satte mot Notts County under Swedish Hoops påskturné. 3-0 och en säker seger för Rangers!

Det är svårt att vinna på beställning och det var därför skönt att Rangers kunde visa styrka och ännu en gång spela ut inför hemmapubliken. QPR har 9-0 på de tre första matcherna på Loftus Road vilket borde sätta skräck i alla lag som skall besöka Loftus Road i år. Chris Day, Martin Rowlands och framför allt Danny Shittu var jättar i försvaret då det stormade i början av andra halvleken. Williams gör en mycket bra match, Marcus Bean ett piggt inhopp men framför allt så är anfallsparet Furlong och Thorpe grymt tunga, konkurrensen i anfallet blir mördande när Pacquette kommer tillbaka.

Fredrik Montgomery2003-08-30 20:11:00

Fler artiklar om QPR