Colchester - QPR 2-2 (1-0)

Fortfarande ingen bortaseger för Rangers - ytterligare skadeproblem att vänta!

Rangers får vänta på sin första bortaseger ytterligare minst ett par veckor, detta efter att ha kryssat, 2-2 på Layer Road mot Colchester. Liksom i matchen mot Rushden hamnade de tvärrandiga snabbt i underläge och fick jobba i uppförsbacke. Två skador på Tony Thorpe och Tommy Williams oroar, svar om dess omfattning lär komma under den kommande veckan.

Colchester inledde i ett rasande tempo och det var framför allt Rowan Vine och Wayne Andrews som oroade Rangersförsvaret, redan i den andra minuten stormade Vine fram på högerkanten och crossade mot Andrews, som tur var så hann Tommy Williams emellan. I den 10:e minuten kom så hemmalagets ledningsmål, inte helt oförtjänt. Karl Duguid slog en crossboll som nådde en besynnerligt fristående Vine, 1-0! Colchester fortsatte att skapa oreda i Rangersförsvaret och det var inte förrän QPR fick sin första riktigt bra målchans (Shittu slog in bollen mot mål där dock ingen av 3 Rangersspelare lyckades nå den) som Colchesterstormen började bedarra. Furlong började nu ta för sig mer och mer och efter 30 minuter hade han ett vasst skott mot mål som duktige målvakten Simon Brown dock nådde.

QPR inledde andra halvleken som man avslutat den första, genom att anfalla med full kraft mot hemmamålet. Martin Rowlands cross höll så när på att förpassas in i hemmamålet av en Colchesterspelare men ännu inget Rangersmål. 1 minut senare kom dock kvitteringen, Kevin McLeod serverade Paul Furlong som inte gjorde något misstag, 1-1! QPR hade nu tagit över matchen men tyvärr drabbades man av ytterligare en skada i den 52:e minuten då nyförvärvet Tony Thorpe tvingades att lämna planen för att ersättas av Marcus Bean, Kevin Gallen flyttades samtidigt fram till en forwardsposition.

I den 65:e minuten menade större delen av hemmapubliken att Colchester berövats en straff då store Dannu Shittu välte Wayne Andrews innanför 11-metersboxen, domaren valde dock att fria. Bara 2 minuter senare tog Rangers ledningen genom ett mycket snyggt långskott från Paul Furlong som nu gjorde sitt andra mål för kvällen och nu trodde man att Rangers skulle säkra fullpoängaren. The U's ville dock annat och tilldömdes nu den straff man berövats 5 minuter tidigare. Enligt rapporterna så gick Andrews omkull i en tilltrasslad situation och QPR-spelarna protesterade högljutt, dock utan resultat. Scott McGleish satte straffen säkert. I samband med straffsituationen så blev även Tommy Williams skadad och utbytt mot Marcus Bean. Slutet blev dramatiskt, båda lagen satsade på att få in ett segermål och såväl hemmalagets Thomas Pinault som Paul Furlong var mycket nära men matchen slutade med delad pott, 2-2!

Rangers gjorde ånyo en bra insats men en usel inledning gör att man hamnar i underläge och får jobba i motvind. När man sedan tar ledningen så kan man inte hålla huvudet kallt utan drar på sig en onödig straff och Colchester kan kvittera. Paul Furlong förtjänar givetvis plus för sin insats även om han faktiskt kunde ha gjort fyra istället för två mål. Tony Thorpe och Furs har under de senaste två matcherna visat sin farlighet och det är bara att hoppas att "Thorpies" skada inte är för allvarlig. Gallen var mycket pigg och Arthur Gnohere var stabil, den senare fick även mycket beröm från manager Holloway efteråt. Däremot har Gareth Ainsworth försvunnit lite sen den lysande insatsen mot Rushden, han har mer att ge.

Bara att bita ihop och hoppas att laget nu enkelt kan avfärda Wycombe hemma. Rangers är utan poängförlust och insläppt mål hemma på Loftus Road och Wycombe bör förhoppningsvis inte kunna hota segersviten.