QPR B - Reading B 0-3

Straffmiss och förlust för reserverna

Queens Park Rangers unga reservlag mötte återigen motstånd med representationslaget i ettan och efter en jämn första halvlek så blev det ytterligare en förlust.

Rangers hade två man på provspel denna match. Denna gången namngavs spelarna på den officiella hemsidan redan innan matchstart. 27-årige Matt Carragher, som fått fri transfer från Port Vale efter sex år, inledde som högerback och John Halls från Arsenal spelade mittback. De bägge bytte position i halvtid. Halls har gjort tre matcher för Arsenal i ligacupen och spenderade större delen av förra säsongen på lån i belgiska Beveren. På måndagen hoppade Halls förövrigt in de sista tio minuterna för Arsenals reserver i en match mot Tottenham. Då spelade han i sin nya roll som innermittfältare. Enligt Arsenals officiella hemsida var Halls medverkan i matchen en engångsföreteelse.

Reading tog en tidig ledning genom löftet Nathan Tyson som efter en bra passning av Kevin Watson rullade bollen utom räckhåll för utrusande Nick Culkin i Rangers mål.

Knappa fem minuter senare fälldes Eric Sabin i straffområdet av Readings vänsterback Gary Middleton. Domaren dömde straff och medan Readings spelare protesterade gjorde Sabin som Zlatan och utsåg sig själv som straffskytt i stället för Pacquette. Sabin valde att placera bollen till vänster om Jamie Ashdown i målet. Ashdown läste dock straffen och tippade bollen till hörna.

Resten av halvleken blev avslagen och inget av lagen skapade några farliga chanser. Andra halvlek började som den första slutade och ingenting händer förrän Sabin kom fri och såg ut att knuffas omkull av en försvarare. Domaren valde dock att inte blåsa straff utan gav i stället Sabin ett gult kort. Ian Holloway var på plats och såg incidenten. Han höll inte med domaren om det gula korten och lät hela Northwood få reda på det.

Reading började ta över matchen mer och mer och unge Maro Noto sköt två skott som Culkin räddade. Englands före detta landslagsman John Salako fick även han se ett skott räddas av Culkin.

Mitt i halvleken avgjordes matchen. Mackie nådde högst på Watsons hörna och nickade bollen i mål via Culkins händer. Fem minuter senare gjorde Tyson sitt andra mål på en kontring.

Dennis Oli gjorde en bra match på högerkanten. Han fick dock en lättare smäll i slutet av matchen och byttes ut minuter innan slutsignalen. Marcus Bean och Richard Pacquette gjorde godkända insatser, medan Eric Sabin knappt syntes efter sin straffmiss. Richard Edghill, som denna gången användes som vänsterback, såg ut att ha fått mer matchtempo i sig, vilket kan stärka hans chanser att få sitt månadslånga kontrakt förlängt.

Provspelarna Carragher och Halls gjorde godkända insatser på högerbacken, men såg mer vilsna ut i mittförsvaret.

Då det är tätt med matcher för representationselvan den närmaste månaden är nästa ligamatch för reserverna inte inplanerad förrän om en dryg månad- Någon träningsmatch kan dock komma att spelas under den perioden.

Källor: www.qpr.co.uk, www.qprnet.com, www.readingfc.co.uk samt www.arsenal.com

Simon Ståål2003-09-10 21:37:00

Fler artiklar om QPR