Inför QPR - Bristol City

Svår hemmamatch mot Bristol C - kan Rangers ta tre poäng utan "Big Dan"?

Efter den gångna veckans klang- och jubelföreställning mot Sheffield United gäller det nu för QPR att snabbt komma ner på jorden igen. Ligan är överlägset viktigast under denna säsong och det gäller att inte tappa för många poäng hemma. Rangers har nu två matcher inom 4 dagar på Loftus Road, Bristol City på lördag och Barnsley på tisdag. Båda matcherna besöks av Swedish Hoops, själv äntrar jag Ryanairs kärra ikväll fredag för att imorgon möta upp Sundsvallsfalangen (T.C och J.D).

QPR har hittills varit förskonad från långvariga skador men igår kom beskedet om att Danny Shittu blir borta i 6 veckor på grund av en knäskada. "Big Dans" frånvaro är såklart ett avbräck för de blå-vitrandiga men de sista veckorna har visat att truppen har kapacitet att klara ett begränsat antal skador. Att nyckelspelare som Shittu, Carlisle, Forbes och Bircham tvingas till mer eller mindre ofrivilliga uppehåll behöver inte bara vara negativt, säsongen är lång och det gäller för spelarna att hålla drivet och motivationen uppe hela vägen!

Backlinjen är nu svår att förutspå. Padula, Edghill och Forbes bör nog ta varsinn plats, Rowlands, Gnohere och Palmer kan vara aktuella för den sista dito. Jag tror att "Ollie" väljer att fortsätta med Gnohere på backen och behåller därmed Rowlands på mittfältet efter dennes framgångsrika insats mot Sheffield United, Rowlands har visat för bra anfallskvaliteter för att stanna i försvaret helt enkelt! På mitten spelar McLeod och Rowlands på flankerna medan Gallen och Bean tar mitten. Furlong och Thorpe bildar anfallspar. Den sistnämnde har ett förflutet i Bristol City där han gjorde 51 mål på 102 matcher under perioden -98-02 och han har fortfarande kontakten med flera av spelarna i lördagens bortalag. Man vill gärna se Gareth Ainsworth återfå den form han hade i inledningen av säsongen men i nuläget så är han en bit ifrån startelvan, detsamma gäller Richard Pacquette.

Bristol City gick sånär upp direkt till ettan förra säsongen och många trodde att kvalspelet skulle bli en formalitet för klubben från Ashton Gate. Man snubblade dock på slutvinnarna Cardiff och denna säsong har börjat lite småknackigt med 13 poäng på 9 matcher, med det så parkerar man bara på en mittenplats i tabellen. Tisdagens cupseger mot Watford bådar dock gott och laget lär bli en tuff nöt att knäcka för Rangers. Några skador har man dock drabbats av, det tuffaste avbräcket är frånvaron av försvararen Louis Carey, även lagets bäste målskytt hittils, Lee Peacock kan få stå över matchen på lördag. City har sålt bra med biljetter till Schools End och även den övre sektionen kommer att öppnas för bortafansen vilket tyder på att vi kan få en publiksiffra på över 15.000 imorgon.

Jag hoppas och tror att Rangers kan konservera det fina spelet man visade upp mot Sheffield United och min kristallkula säger att vi tar tre poäng efter stor dramatik, 2-1 och två Thorpemål. Jag och Sundsvallsfalangen kommer iallafall göra allt för att bidra till stödet från läktarna!

Uuuuuu Rrrrrrrrrrrrrrrs!

Fredrik Montgomery2003-09-26 13:49:00

Fler artiklar om QPR