Shittu knäskadad

Dessutom: Kommer matchen i LDV Vans Trophy att spelas i Hayes?

QPR nåddes i går eftermiddag av beskedet att Danny Shittu kommer att missa de sex närmaste veckorna med uttänjda ledband i ett knä. Skadan inträffade i tisdags under matchen mot Sheffield United, men Shittu märkte inte något förrän på onsdagen. Först fruktades det att skadan var så allvarligt att mittbacken skulle missa resten av säsongen, men så var lyckligtvis inte fallet.

Detta innebär att QPR inte har överdrivet många mittbackar att tillgå för tillfället. Clarke Carlisle är ännu inte tillbaka och inte heller Matthew Rose. I matchen mot Sheffield United spelade Terrell Forbes mittback, något som han förövrigt gjort i hela sin karriär fram tills dess att han kom till Rangers. Steve Palmer kommer troligen att användas som mittback de närmaste veckorna och dessutom kommer QPR troligen att försöka förlänga Arthur Gnoheres låneperiod. Dock kan QPR inte kalla tillbaka Marien Ifura från hans låneperiod i Farnborough förrän han varit där i 28 dagar.

---

När det i slutet på förra veckan stod klart att QPR lottats hemma mot Kidderminster i LDV Vans Trophy gjordes enligt uppgifter i Fulham and Hammersmith Cronicle gällande att QPR ansökt hos The Football League om att få spela matchen på Ryman League-laget Hayes hemmaplan Church Road.

Anledningen till detta är att QPR räknar med att förlora runt 5 000 pund om matchen spelas på Loftus Road. De första omgångarna i turneringen lockar aldrig många åskådare. Förra året mötte QPR Bristol City hemma inför 4 772 personer. En siffra som är runt en tredjedel av Rangers publiksnitt i ligan och som gjorde att överskottet från matchen blev under 200 pund, en summa som klubbarna skall dela lika. Noterbart är också att publiksiffran var den högsta någonsin i en match i första omgången av turneringen.

Att matchen får spelas på Church Road, med en kapacitet runt 6 500, är dock inte troligt. Ligans regler säger att en klubb inte får lov att byta spelplats om det inte är för att hemmaarenan uppfyller säkerhetskraven. Detta inträffar i bland då småklubbar lottas mot större lag i FA-cupen, men är ju inte fallet här.

Med anledning av ovanstående försöker QPR att spara ner på kostnader genom att inte öppna alla läktare till matchen den 14 oktober. På officiella hemsidan meddelas att biljetterna för Rangers fans kommer att säljas till runt halva priset och att de endast kommer att säjas till South Africa Road Stand, inklusive West Paddock. Även Kidderminsters fans kommer att hålla till på South Africa Road Stand. De kommer att sitta på East Paddock.

Mer info om LDV Vans Trophy och dess historia kommer att presenteras under vecka 42.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.queensparkrangersfc.com

Simon Ståål2003-09-26 16:16:00

Fler artiklar om QPR