QPR - Barnsley 4-0 (0-0)

"Ketchupeffekten" när Rangers gjorde 3 mål på 3 minuter mot defensivt spelande Barnsley!

Det blev en konstig match med två ansikten när QPR mötte Barnsley hemma på tisdagskvällen. Ian Holloway mönstrade samma lag som mot Bristol City med tre undantag, Steve Palmer ersatte skadade Richard Edghill i backlinjen, Tony Thorpe tog avstängde Furlongs plats på topp och Gareth Ainsworth tog över efter tillika avstängde McLeod. Skadedrabbade Barnsley mönstrade en mycket defensiv 5-4-1-uppställning och det såg länge ut som om detta var rätt medicin mot QPR.

Hemmalaget började bäst och Martin Rowlands fick fria tyglar på kanterna. I den 6:e minuten slog han ett inlägg mot Gareth Ainsworth som dock verkade bli överraskad av detta och sköt utanför.

I den 10:e minuten tog Marc Bircham sig igenom Barnsleyförsvaret och gjordes ner framför straffområdet. Padula tog frisparken och hemmapubliken hoppades på en repris på lördagens mål mot Bristol City, Gino sköt dock i muren. 5 minuter senare hade Kevin Gallen en farlig chans som dock gick över, Barnsley såg nu pressade ut och gjorde dessutom inga direkta försök att gå till anfall. Såväl Gallen som Thorpe hade fina lägen efter ca en halvtimmes spel men ännu inga mål för ett hemmalag som började se alltmer frustrerade ut. 0-0 i paus!

Det är svårt att veta vad som sades och gjordes i QPR:s omklädningsrum i halvtid, möjligen kan Mr Chengs kameror ha noterat något.. Det var nämligen ett supertaggat hemmalag som kom ut till spel efter pausvilan och det tog inte många minuter innan bollen låg i målet, ditförpassad av Thorpe, tyvärr var han då tveksamt avvinkad för offside. Rangers lät sig dock inte nedslås av detta utan fortsatte att attackera och under tre gyllene minuter exploderar laget!

I den 60:e minuten tar sig Kevin Gallen igenom straffområdet och sätter ett lågt skott bakom Sasha Ilic i Barnsleykassen. Underbart för "Kevin with the Magic Hat" att näta igen! 1-0!

I den 61:a minuten tar sig Marc Bircham sig igenom Barnsleys försvar och får på ett mäktigt skott som Ilic inte kan hålla. Martin Rowlands är påpassligt med på returen, 2-0!

I den 62:a minuten räddar Ilic Thorpes försök till hörna. Padula slår en lång sådan, över hela försvaret och rätt på Gareth Ainsworth som enkelt knoppar in bollen, 3-0!

Publiken var nu i upplösningstillstånd och Barnsley såg närmast handlingsförlamat ut. Man gjorde några halvdana försök att anfalla men QPR var starkare och i den 77:e minuten spelade Gallen snyggt fram Tony Thorpe, 4-0!

Matchen avslutades med en vacker räddning av Chris Day på ett skott från Fallon, detta var QPR:s kväll och resten av halvleken blev mer en transportsträcka för båda lagen.

En helgjuten insats av QPR och ett bevis truppens bredd, trots avsaknaden av tunga pjäser som Shittu, Carlisle, McLeod och Furlong så kör man enkelt över Barnsley. Det är även en styrka att fyra spelare gör mål, laget står inte och faller med en spelare utan en hel drös kan bidra till målfabrikationen. Såväl Port Vale som Brighton tog tre poäng men om QPR spelar så här i fortsättningen så är jag inte orolig, då lär laget snart vara uppe i ledning i den nu jämna tabellen. Härnäst väntar tre raka bortamatcher i ligan, kan "Ollies Army" konservera formen och först och främst slå Grimsby på lördag?