Rösta på månadens, och så småningom årets QPR-lirare!

Ny omröstning varje månad leder fram till "Swedish Hoops Player of the Season"!

Vi startar nu upp en återkommande event på siten, nämligen "Swedish Hoop of the Month" samt "Swedish Hoop of the Season". Som ni alla vet så körs löpande omröstningar i England om månadens spelare och årets dito så varför inte ha motsvarande på siten? Så här ser upplägget ut:

Swedish Hoop of the Month
Efter varje månadsslut nominerar redaktionen ett obestämt antal QPR-spelare som utmärkt sig under den gångna månaden. Antalet kan variera och redaktionens nomineringar kan inte överklagas, förslag och mutor emottages dock tacksamt..;-) Vi kör därefter en vanlig omröstning på förstasidan om vilken spelare som blir månadens lirare. Omröstningen ligger uppe en vecka, en röst per person gäller, märker vi att det fuskas så kommer vi att göra om upplägget. Normalt sett kommer 4-5 spelare nomineras, undantaget är denna första omröstning som ju omfattar både augusti och september.

Swedish Hoop of the Season
När säsongen är slut så har vi ett antal månadsvinnare men det räcker inte bara att ha vunnit dessa för att bli "Swedish Hoop of the Season" utan sedan kör vi också en totalomröstning där hela året vägs in och där rösterna mailas in till redaktionen. Summan av de två momenten (månadsomröstningarna och slutomröstningen) ger oss sedan en vinnare som kommer att få motta en ståtlig buckla från någon av oss vid lämpligt tillfälle! Hänger ni med? Reglerna är enkla, en spelare måste ha spelat i klubben från senast den 1 december för att vara aktuell som årets spelare, han måste även finnas kvar i klubben när den avslutande slutomröstningen genomförs.

Utseendet på bucklan är inte klart men tanken är att detta skall bli ett mycket eftertraktat pris bland spelarna, en del andra svenska supporterklubbar kör samma upplägg och prisen är mycket uppskattade då de ju inte är framröstade av någon jury utan av supportrarna själva!

Så då kör vi väl igång då... Här är de nominerade för augusti-september (vi slår ihop dessa månader då augusti inte var "hel")!

Tony Thorpe
Köptes från Luton för en spottstyver och har hittills visat sig vara värd varenda krona, öhh pund... Fick en flygande start med två mål mot Chesterfield och tystade Lutonfansen på Kenilworth Road med en läcker framspelning till Furlongs sena kvittering. Snabb i fötterna och utpräglat målsinne, Thorpie har kommit till förstaelvan för att stanna!

Chris Day
Numera obestridlig förstemålvakt, Day har redan räddat ett antal poäng för Rangers, speciellt minnesvärd är bortasegern mot Wrexham då han nästan ensam hindrade walesarna från att komma in i matchen. Chris Day utstrålar trygghet och detta smittar av sig på resten av laget.

Danny Shittu
Resen i mittförsvaret, är alla andra överspelade så finns alltid "Big Dan" där och kan rensa undan. Trots sin storlek är han förbluffande snabb och sätter ofta igång anfall för Rangers. F n skadad, när kommer första målet från Danny?

Gareth Ainsworth
"Ainsan" med det svallande håret gjorde två baljor mot Blackpool och bombsköt in två drömmål mot Rushden och hade omröstningen bara gällt augusti så hade vinnaren varit given. Han fick därefter en liten svacka men gårdagens kasse mot Barnsley visar dock att Gareth är på rätt väg igen. Konkurrensen om kantspringarplatserna är mördande men Ainsworth lär vara med i racet hela säsongen.

Martin Rowlands
Martin Rowlands började på en backplats men lagom till cupmatchen mot Sheffield Utd blev han åter mittfältare och då satte han två mål. Rowlands är ytterligare en duktig ytter som sätter myror i huvudet på seriens försvarare, dessutom har han ett utpräglat målsinne, ytterligare ett mål igår mot Barnsley! Helt återställd efter sitt benbrott från i våras och starkare än nånsin!

Kevin McLeod
McLeod köptes loss från Everton då Langley gick till Cardiff och hittils är ingen besviken på den unge mittfältaren. Har visat ett moget spel och även tuffa takter, för tuffa mot Wrexham dock då han fick kliva av planen efter två gula kort. En kämpe som har fortsatt i samma goda stil som under låneperioden i våras.

Paul Furlong
Gamle Furlong är mannen som fixar de avgörande målen, kassarna mot Bournemouth och Luton kan visa sig vara guld värda när serien summeras. "Furs" är rutinerad och elak och ofta mycket svårtstoppad för Div-2-försvaren, dessutom så är han sällan skadad vilket är ovanligt i dagens Rangers.

Gino Padula
Ginooo spelar ett moget försvarsspel och är den ende ur den ursprungliga backlinjen Forbes-Shittu-Carlisle-Padula som inte har tvingats avstå nån match (ta-i-trä..). Slår ofta Rangers hörnor samt ibland också farliga frisparkar, vilket Brightons och Bristol C:s försvar bittert fick erfara. En härlig lirare som alltid visar känslor, speciellt då han gör mål!

Marcus Bean
Långt ifrån starelvan när säsongen startade men Bean fick på grund av alla skador chansen och han har verkligen tagit den. Gjorde ledningsmålet mot Wrexham och spelar ett moget mittfältsspel trots sin unga ålder. En framtidsman, hoppas bara Rangers kan behålla honom!

Fredrik Montgomery2003-10-01 18:14:00

Fler artiklar om QPR