Inför Grimsby Town - QPR

Rangers drar på bortaturné - kan man ta första bortasegern någonsin mot Grimsby?

QPR skall nu spela tre raka ligamatcher på bortaplan och det är nu upp till bevis för "Ollies Army", laget bör skrapa ihop minst 5, gärna 6 eller 7 poäng på dessa tre matcher för att befästa sin topplacering. Grimsby, Peterborough och Port Vale är ingalunda några lätta motståndare, extra intressant såklart att följa matchen mot Vale som än så länge är seriens verkliga sensationslag, vem kunde tro att "The Valiants" skulle toppa serien vid det här laget?

Lördagens motståndare Grimsby Town spelade förra året i Div. 1 men laget räckte inte till där och man skall nu försöka ta sig tillbaka till hetluften igen. Laget spelar inte sina hemmamatcher i Grimsby utan håller istället till i närliggande kuststaden Cleethorpes där hemmaarenan Bludell Park ligger. Laget har en liten men trogen hemmapublik, snittet ligger på runt 4000 åskådare men på lördag räknar man med att 1000 tillresta Hoops-supportrar bidrar till att över 5000 pers. kommer att se matchen. Säsongen har hittills varit en berg-och-dalbana för "The Mariners", efter en usel inledning med bara en poäng på tre matcher så tog man två raka segrar (Luton och Wycombe) bara för att därefter kraschlanda i en 1-8-förlust mot Hartlepool. I den senaste matchen vann man dock borta mot Blackpool med 1-0 så laget är helt klart på gång. Ett plus för laget är att man får tillbaka mittfältaren Iain Anderson som varit borta i 6 matcher på grund av skada, tveksamt dock om han får spela från start. Marcel Cas, Simon Ford och Jonathan Rowan är dock fortfarande utanför laget så även Grimsby är skadedrabbat. QPR-försvaret bör se upp med Michael Boulding som hittills gjort 6 mål.

Rangers har f n en kraftig brist på försvarsspelare och detta tvingade klubben att ta in Warren Barton som "injury cover". Clarke Carlisle behandlas fortfarande för sina alkoholproblem, Danny Shittu blir borta ytterligare en månad, Arthur Gnohere är avstängd och Richard Edghill blev skadad i matchen mot Bristol City! Det troliga är nu att Martin Rowlands får flytta ner i backlinjen, sedan återstår att se om Holloway vill testa Barton direkt eller om han spelar säkert med Palmer. Jag tror på det senare, speciellt då Barton är relativt matchotränad. Mittfältet ser relativt givet ut med Ainsworth, Bean, Bircham och Gallen medan Thorpe och Furlong spelar på topp. Tråkigt att Rangers så sällan kan ställa upp med den bästa startuppställningen men vi börjar ju bli vana vid att QPR är skadedrabbat. Låt oss hoppas att det inte blir några fler imorgon.

Vi har ett uselt bortafacit mot "The Mariners" och jag vågar inte hoppas på att vi kan ta den första segern imorrn. Nej, 1-1 blir det, Furlong kvitterar på en straff som Thorpe fixat!

Fredrik Montgomery2003-10-03 19:49:00

Fler artiklar om QPR