Grimsby - QPR 0-1 (0-0)

Oväntad segerskytt för QPR när första bortasegern mot Grimsby någonsin bärgades.

Gårdagens 1-0-seger för QPR på Blundell Park, för övrigt Rangers första någonsin i Cleethorpes, kom till efter stor dramatik och det var en mycket oväntad spelare som var siste man på bollen. Eric Sabin har inte haft någon lätt säsongsupptakt i Rangers och därför måste det givetvis vara ett stort lyft för honom att få göra mål och avgöra matchen på övertid. Ian Holloway visade åter igen fingertoppskänsla, genom ett antal sena byten fick han fart på bortalaget igen och ingen kan säga att segern var orättvis även slutet såklart måste kännas bittert för Grimsbyspelarna.

Kevin Gallen såg het ut i inledningen och hade en bra chans efter 7 minuten då han, efter en Padulahörna, fick tag i målvakten Davisons retur och nöp till på volley. Den för dagen mycket duktige Davison var dock på sin vakt och kunde parera. Ett moment senare var det Gallen som slog hörnan som Ainsworth nickade, tyvärr dock över.

Grimsby började arbeta sig in i matchen och såg inte helt ofarliga ut men Rangers var vassare, speciellt då "Kevin with the Hat" som spelade fram Furlong i den 18:e minuten, den senare lyckades dock inte heller överlista duktige Davison i hemmakassen, inte heller Tony Thorpes volleykanon ett par minuter senare gick in. I halvlekens slutskede kom dock Grimsby tillbaka med full kraft. Man hade redan haft en farlig frispark som Palmer rensade på mållinjen i den 22:a minuten och därefter hade Des Hamilton ett farligt långskott. I slutet fick man en frispark som slogs in mot Day från vänsterflanken. Tony Crane gick till väders och nickade ner i marken och mot mål men Chris Day kunde fånga bollen, 0-0 i paus.

Inga byten gjordes under pausen och det var Marc Bircham som skulle få halvlekens första målchans då han dock placerade bollen över efter Furlongs inspel. Stuart Campbell missade på samma sätt en fin chans ett par minuter senare, med lite bättre precision från Grimsbyspelarens sida så kunde "The Mariners" haft ledningen vid det laget. I mitten av halvleken kapades Ainworth av Darren Barnard alldeles utanför straffområdet. Barnard varnades och Furlong ställde upp sig för att skjuta frisparken. Vi som var på Loftus Road förra lördagens och såg "Furs" mörsare mot Bristol City hoppades nu på en liknande träff, bollen rensades dock av hemmaförsvararna men Thorpe nöp till på returen - i ribbans översida!

Grimsby var dock fortfarande mycket intresserade av att stjäla alla 3 poängen och anföll friskt mot Rangersmålet, både Campbell och Boulding hade vassa chanser i mitten av halvleken, Chris Day kunde dock hela tiden parera.

I den 68 minuten kom nya tillskottet Warren Barton in på planen istället för Tony Thorpe, Gallen flyttades upp på topp och Rowlands fram till sin ursprungliga mittfältsposition. 7 minuter senare satte "Ollie" in Eric Sabin istället för Ainsworth, QPR ville verkligen vinna matchen men Grimsby låg på och Bouldings skott minuterna senare tvingade fram en riktigt bra räddning från Chris Days sida. I den 86:e minuten så anföll hemmalaget på högerkanten, Boulding fick återigen bollen i ett läge som såg ut att vara solklar offside! Grimsbyanfallaren slog ett inlägg som gick parallellt med mållinjen, där kan QPR tacka sin lyckliga stjärna att ingen Grimsbyforward hann fram i tid för då hade matchen fått en annan utgång.

Med en minut kvar av matchen rinner Furlong igenom och görs ner innanför straffområdet. Alla Rangersspelare vinkar för straff men obegripligt nog så blåser Kaye inte utan låter spelet gå vidare. Två besynnerliga domaringripande som kunde ha kostat QPR poängen men det återstod fortfarande 3 minuters övertid att spela och som sagt var, Rangers ville verkligen vinna matchen! Kevin Gallen skickade i momentet senare in ett långskott mot Grimsbymålet, skottet tog klockrent i ribban och studsade ut till en helt fristående Eric Sabin som enkelt kunde lägga in bollen i det övergivna målet. 1-0 till Superhoops och vild glädje bland QPR-fansen på läktaren och spelarna på planen. I momentet efteråt blåser domaren av matchen, Rangers har vunnit!

Ytterligare en tuff bortamatch avklarad och att ta 3 poäng på Blundell Park är starkt, även om man höll inne länge, länge med avgörandet. På grund av den uppskjutna Brentford-matchen så väntar nu ett längre speluppehåll, nästa ligamatch spelas inte förrän om två veckor, innan dess möter man dock Kidderminster i LDV-cupen den 14 oktober. Detta uppehåll passar perfekt då flera spelare får tid på sig att läka sina skador och hitta formen. Rangers parkerar nu på andraplatsen, en poäng efter Brighton och läget ser mycket ljust ut inför fortsättningen.