Inför Port Vale - QPR

Toppmöte i tvåan.

QPR möter på tisdagkvällen överraskningslaget Port Vale på bortaplan. Port Vale inledde säsongen strålande och i slutet av september ledde man ligan. Oktober har dock inte varit någon bra månad. Två bortaförluster i ligan mot Wrexham och Oldham, bägge med 2-1, följdes av samma siffror mot Scarborough i LDV Vans Trophy. Lördagens hemmamatch mot Plymouth slutade med en katastrofal 5-1 förlust och Brian Hortons mannar ligger nu på sjätte plats i tabellen. Man har dock fortfarande bara en poäng upp till tvåan Plymouth och trean QPR.

Vale får tillbaka flexible backen Michael Walsh från skada, men anfallaren Steve Brooker hinner troligen inte återhämta sig från den ljumskskada som hindrat honom från spel de tre senaste matcherna. Unge Dean Delaney kommer att fortsätta i målet då Mark Goodlad dras med en fingerskada.

QPR lyckades, trots en man mer på plan i över en timme, inte bortabesegra Peterborough i lördags. Det slutade 0-0 och dessutom fick man anfallaren Paul Furlong skadad. Furlongs höftskada har lett till att han även missar matchen mot Port Vale. Tony Thorpe kommer med största sannolikhet att bli den som spelar på topp tillsammans med Kevin Gallen.

I övrigt så lutar mycket åt att det blir samma lag som får chansen igen. Richard Pacquette är tillbaka efter en lindrigare fotskada och hoppas kunna få en plats bland avbytarna.

Det är tätt matchande för lagen i tvåan för tillfället. QPR varvar ligamatcher på lördagar med cupmatcher på tisdagar, och att ha en bred, flexibel och skadefri trupp är viktigt. Det gäller dessutom att prestera resultat för att hänga med i toppen. Det spelas 46 ligamatcher och att det dyker upp en del mindre bra insatser är oudvikligt. QPR har inte förlorat på två månader, men laget har också slarvat bort poäng mot mindre etablerade lag som Wycombe, Rushden and Diamonds och nu senast mot ett decimerat Peterborough. Att ta poäng i alla matcher är naturligtvis bra, men det gäller samtidigt att inte spela för mycket oavgjort. Förhoppningsvis visar QPR sin kvalitet i längden och fortsätter att hålla sig i seriens absoluta toppskikt.

Tyvärr så kommer det inte att gå något vidare bra mot Port Vale. Motståndarna vill visa sina fans att de senaste veckorna bara varit en tillfällig svacka och mot en av seriens förhandsfavoriter kommer man att skrälla. Redaktionens negativa halva tippar: Port Vale 2, QPR 1.

Simon Ståål2003-10-20 23:44:00

Fler artiklar om QPR