QPR - Tranmere 1-1 (0-1)

Rangers fick bara oavgjort mot bogeyteamet Tranmere - men ändå ett fall framåt jämfört med förlusten mot Port Vale!

Tranmere visade sig under förra säsongen vara ett svårt lag att besegra för QPR, det blev då två förluster för Holloways lag. Igår var det dax igen och inte heller denna gång blev det någon fullpoängare mot Rovers men QPR hade det mesta av spelet i lördagens match och borde ha vunnit den.

Rangers drabbades av ett allvarligt avbräck innan match då Paul Furlong tvingades kasta i handduken på grund av skada. Richard Edghill var tillbaka i backlinjen till förmån för Warren Barton. Kevin Gallen var tillbaka på topp medan Gareth Ainsworth hade återtagit sin mittfältsposition till förmån för Marcus Bean.

Tranmere tog ledningen direkt på deras enda riktiga skott i första halvleken. Gino Padula tappade bollen till Haworth (enligt många så skulle Padula haft frispark i läget innan) och denne kunde lägga bollen otagbart i bortre kryssen. En usel start igen för Rangers, precis som i matchen mot Port Vale.

Rangers började nu dock jobba sig in i matchen och det var framför allt Martin Rowlands som angav tonen med ett kvickt kantspel och farliga inlägg. Hans cross i den 12:e minuten nådde Kevin Gallen som ur dålig vinkel lyckades få till en bra skott mot Tranmeres målvakt Achterberg. Bollen låg för ett tag fri framför det tomma målet men Tranmereförsvararna hann få bort densamma innan någon ur hemmalaget nådde bollen.

Richard Edghill såg pigg ut trots sin frånvaro från laget och i den 21:a minuten slog han ett perfekt inlägg men Thorpe nickade över. Padula slog i momentet senare en liknande cross mot Kevin Gallen men även denna nickade förbi målet. Det var på kanterna Rangers var framgångsrika nu och Forbes inlägg nådde sånär McLeod men fortfarande underläge för QPR. Slutet av halvleken blev dramatisk då bortalagets Hume först hade en vass chans att utöka Tranmeres ledning varpå två Padulahörnor skapade stor oreda i Rovers försvar. På den första sköt Thorpe i stolpen och vid den andra rensade Tranmere på mållinjen. 0-1 i paus men det borde varit ett eller flera mål till de tvärrandiga.

QPR inledde andra halvleken i samma vildsinta tempo som den första och två minuter in på densamma stormade McLeod fram på kanten, bollen rensades dock bort av Tranmereförsvaret till en hörna. Padula slog hörnan som nådde Thorpe, denna vände snabbt och lyfte bollen till Gallen som pricksköt i krysset bakom Achterberg. Ett härligt mål och skönt för Gallen som har fått mycket kritik för att han gör för få mål.

QPR trummade nu på för ett ledningsmål. Rowlands sköt en frispart i muren men Rangers var nu på G och ville ha mer. I den 64:e minuten hade man en trippelchans när i tur och ordning Thorpe, Gallen och Edghill missade klara chanser, hur Tranmere kunde klara sig undan ett baklängesmål där är en gåta. Bortalaget bytte in Eugene Dadi som såg pigg ut, han utmanade Rangersförsvaret som ibland såg darrigt ut då man sattes på rejäla prov. Danny Shittu saknas helt klart i de bakre leden, det märks speciellt då man skall hantera höga inlägg och hörnor.

Rangers tryckte på för ett segermål och Thorpe nickade över efter en Padulahörna. I läget efter så bytte Holloway in Eric Sabin och Rich Pacquette istället för Thorpe och Ainsworth för att om möjligt få till ett segermål och chanserna kom i slutminuterna. Rowlands sköt från kanten men Marc Bircham hade den vassaste chansen då han med en vacker bicycleta så när kunde göra ett av de vackraste målen som isåfall hade setts på Loftus Road. Matchen slutade dock 1-1 med klar mersmak för Rangers.

QPR kommer tillbaka starkt efter debaclet mot Port Vale och man har otur som inte vinner matchen. Laget gör en stabil insats men tyvärr så saknas Furlong och Shittu, den senare ger stabilitet i försvaret och Furs har det där lilla extra som kan avgöra en match, även om nu Gallen och Thorpe gjorde godkända insatser på topp. Rowlands var vindsnabb på kanten, detta är exakt den position han skall spela på.

Tabellen är mycket komprimerad, de flesta matcherna igår slutade oavgjort men Plymouth vann igen och har skaffat sig ett litet försprång i toppen, frågan är om man håller i längden. Brighton förlorade sin tredje raka och även tippade topplag som Bristol C och Sheffield W går knackigt. Nyckeln för Rangers är att inte tappa för mycket mark under november-december och därefter sätta in en vårspurt likt det man gjorde förra säsongen. Vi har kanske det bästa spelarematerialet i serien och i längden kommer detta att löna sig. Nu väntar Manchester City hemma i cupen, det blir intressant att se hur QPR klarar sig gentemot Premier League-motstånd!