Inför QPR - Manchester City

Spelare i bägge lagen ställs mot sina gamla klubbar i tredje omgången av Carling Cup.

Tisdagkvällens match på Loftus Road blir den tuffaste hittills i år för QPR. Manchester City åkte förra säsongen ur Ligacupen mot Wigan efter att ha ställt ut ett reservbetonat lag. För att undvika detta i år så har Kevin Keegan antytt att han kommer att ställa upp med i stort sett hela A-laget.

City saknar dock Steve McManaman som fortfarande har problem med en fotskada. I övrigt förfogar man över en skadefri trupp, sånär som på andremålvakten Nicky Weaver. Weavers frånvaro innebär att forne QPR-målvakten David Seaman kommer att stå i mål. Ytterligare en före detta QPR-spelare, Trevor Sinclair, förväntas spela från start.

I QPR så hoppas Richard Edghill på spel mot klubben som han spelade för i runt tio år. Klart är att anfallaren Tony Thorpe inte kan spela då han spelade för Luton i cupens första omgång. Paul Furlong kommer att spela i anfallet om han är helt återställd från sin höftskada. Skulle detta inte vara fallet så blir det troligen Richard Pacquette som spelar på topp tillsammans med Kevin Gallen.

Förutom Furlong så är Gareth Ainsworth osäker till spel. Yttern har problem med sin högerfot, som svullnade upp efter en kollision i lördagens 1-1 match mot Tranmere. Martin Rowlands lär flyttas ut på kanten om Ainsworth inte kan spela, vilket kommer att innebära att antingen Steve Palmer eller unge Marcus Bean kommer att spela på innermittfältet tillsammans med Marc Bircham.

I Carling Cup avgörs matcherna utan omspel. Vid oavgjort efter full tid spelas en riktig 2x15 minuters förlängning och därefter blir det straffläggning.

Tisdagens match lär dock inte behöva någon förlängning. QPR har redan vunnit fyra cupmatcher i år. Detta borde vara lagom och morgondagens match slutar med en klar förlust. Den ständigt negativa halvan av redaktionen tippar: QPR 0, City 3.

Simon Ståål2003-10-27 22:11:00

Fler artiklar om QPR