Stockport County - QPR 1-2 (0-2)

Rangers "sluggade" sig till 3 poäng i Stockport!

QPR tog igår en mycket viktig seger i jakten på direktuppflyttning till Div. 1 och då de flesta av övriga topplag tappade 2 eller 3 poäng så har Rangers nu, med en match mindre spelad än övriga lag i topp-6 slagläge. QPR har 4 av de 5 kommande ligamatcherna hemma på Loftus Road och möjligheten att rycka i tabellen kan inte bli bättre.

Ian Holloway mönstrade en väntad backlinje med Padula, Edghill, Carlisle och Forbes medan mittfältet innehöll Ainsworth, Rowlands, Bircham och McLeod. Gallen och Thorpe på topp var också enligt planerna men "Ollie" tvingades redan efter 5 minuter ändra om i uppställning efter det att Marc Bircham tvingas lämna banan på grund av skada. Det såg först relativt allvarligt ut men rapporterna efteråt talar om en lindrigare ryggskada som inte verkar så problematisk. Palmer kom in istället för Bircham och även om gamle Palmer inte är en dålig spelare så kändes bytet då som en klar försämring av Rangers möjligheter att vinna matchen.

Båda lagen inledde anfallsglatt, bl a så hade Gary Ainsworth ett par vassa inlägg som så när nådde Rangersanfallarna. Men det skulle bli Kevin McLeod som låg bakom matchens första mål då han drev upp bollen och sköt mot Stockportmålet. Hemmaförsvaret rensade men McLeod kunde snappa upp returen och servera Kevin Gallen som nätade enkelt från nära håll. Rangers var nu taggade efter det tidiga ledningsmålet men även Stockport började jobba sig in i matchen, bl a så hade Rickie Lambert ett skott från 20 meter som slickade Chris Days målbur. I den 42:a minuten så dubblade så Rangers sin ledning. Kevin Gallen löpte upp med bollen och serverade Martin Rowlands perfekt med en djupledspassning. Rowlands lade bollen iskallt förbi James Spencer i Stockportmålet, och Rangers kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning Det kunde dock ha varit 3-0 efter de första 45, Gallen var så när att få utdelning på sin spektakulära cykelspark precis innan halvtidsvilan men bollen seglade just förbi Spencers kryss.

Stockport öste på efter paus och Owen Morrisons cross i den 52.a minuten kunde ha blivit farlig om någon Stockportspelare hunnit fram. Hemmalaget kom nu fram oroväckande bra på kanterna men Richard Edgill och Clarke Carlisle höll tätt i mitten och rensade undan de flesta inläggen. Spelet böljande nu fram och tillbaka men Kevin Gallen borde ha gjort 3-0 i den 57:e minuten då han plötsligt såg sig stå nästan ensam med Stockportkeepern, tyvärr så sköt han långt över, något ställd av den snabbt uppkomna situationen. På andra sidan sköt Stuart Barlow farligt i den 67:e minuten men Chris Day var med på noterna.

Stockport flyttade nu upp spelet och Rangers fick slita hårt för att freda sitt mål. I den 84:e minuten orsakade McLeod en frispark utanför eget straffområde, den slogs mot straffområdet och nådde Chris Williams som kunde hitta målet trots rejält med trafik framför detsamma. 6 minuter plus tillägg kvar, denna tid utvecklade sig nu till en nagelbitare för alla Rangersfans då framför allt Stockports Wilbraham oroade bortaförsvaret. QPR kunde dock reda ut stormen och ta med sig tre mycket värdefulla poäng från Edgeley Park.

Hela laget gjorde en rejäl kämpamatch, detta var ingen vacker seger men en seger som måste tas av ett lag som aspirerar på en direktuppflyttningsplats fram emot vårkanten. Bäst på plan var Kevin Gallen som nu verkligen kommit igång efter sin tröga säsongsupptakt. QPR har nu härnäst två cupframträdanden att ladda inför, Dagenham & Redbridge i LDV-cupen och Grimsby borta i FA-cupens första omgång. Det är viktigt att fortsätta den positiva trenden och ett avancemang i FA-cupen kan ju ge en ny penninginbringande kamp mot ett storlag. Men framför allt så gäller det för de blåvita att ladda batterierna inför de kommande ligamatcherna, man har nu 4 av de 5 närmaste matcherna i ligan på Loftus Road och läget för att göra ett litet ryck i toppen kunde inte vara bättre.