Queens Park Rangers - Dagenham and Redbridge 2-1 (1-0)

QPR vidare till nästa omgång av LDV Vans Trophy.

Efter att ha dominerat matchen i 80 minuter klarade QPR precis att gå vidare till Södra regionens kvartsfinal.

Som förväntat så valde Ian Holloway att lufta en del av de spelare som i normala fall inleder matcherna på bänken. Nick Culkin fick chansen i målet, medan Warren Barton gick in i en backlinje som annars hade samma utseende som i lördagens ligamatch. På innermittfältet startade som förväntat Steve Palmer och Marcus Bean. Kevin McLeod fortsatte på vänsterkanten och Eric Sabin spelade till höger.. Gareth Ainsworth var även han med i startelvan, men placerades i anfallet tillsammans med Richard Pacquette. Kvällens fem avbytare var Kevin Gallen, Tony Thorpe, Dennis Oli, Richard Edghill samt målvakten Chris Day.

Dagenhams startelva innehöll bland annat QPR:s målvaktstränare Tony Roberts samt före detta QPR-yttrarna Paul Bruce och Tony Scully.

Redan i matchens femte minut tvingades Barton lämna banan med en misstänkte ljumskada. Richard Edghill ersatte och därmed hade backlinjen samma utseende som i helgen.

QPR började föra matchen och McLeod sköt ett skott som Tony Roberts gjorde en bra räddning på. McLeod sköt även en frispark som dock hamnade en bra bit upp på läktaren. Även Richard Edghill provade lyckan vid en frispark, men bollen hamnade i Dagenhams mur.

Gästerna stack upp i ett par kontringar och Tony Scully sköt ett skott som gick strax utanför Nick Culkins stople.

Eric Sabin uppträdde piggt på sin högerkant och oroade Dagenhams försvar vid ett par tillfällen och fick ett par frisparkar i bra lägen.

Gino Padula var nära att ge Rangers ledningen med knappt tio minuter kvar av halvleken. Tony Roberts gjorde en bra insats och tippade bollen över till hörna. Den efterföljande hörnan slogs av Padula och bollen gick över Roberts och nickades bort av en försvarare. Linjedomaren indikerade att bollen varit över mållinjen när den nickades bort och 1-0 till Rangers var ett faktum.

Leon Braithwaite hade ett par lägen att kvittera innan halvtid, men tappade balansen när han försökte styra in ett lågt inlägg. Vid det andra tillfället hann Nick Culkin först till bollen ock boxade bollen till säkerhet.

Richard Pacquette hade chansen att utöka Rangers ledning på övertid, men Tony Roberts gjorde ytterligare en bra räddning på den unge anfallarens skott.

Dagenham gjorde ett byte tidigt i andra halvlek då Alan Kimble, med Premier League-rutin från sin tid i Wimbledon, ersatte Matthews. Kimbles första insats var ett lågt, hårt skott som Culkin med viss möda kunde tippa till hörna.

Rangers kontrollerade matchen och Sabin fortsatte att oroa bortaförsvaret. Ett skott från fransosen styrdes till hörna av en försvarare. Steve Palmer hade sedan en jättechans, men nickade omarkerad utanför.

Dagenham började ta över spelet lite mer och pigge Tony Scully fortsatte att testa Culkin, som dock var med på noterna och räddade Rangers vid ett par tillfällen.

Med åtta minuter kvar av ordinarie tid verkade QPR ha avgjort matchen då McLeod spelades fri av Ainsworth och placerade bollen utom räckhåll för Roberts.

Daghenham gav inte upp och tre minuter före full tid tog Scully vara på en förlupen boll i Rangers straffområde och tryckte in reduceringen. På tilläggstid hade sedan Braithwaite ett ypperligt läga att kvittera, men Culkin visade än en gång att han är en bra målvakt. I den tredje och sista tilläggsminuten fick gästerna en sista chans via en hörna. Tony Roberts satte full fart upp i Rangers straffområde, men försvaret kunde rensa bollen innan Roberts fick chans att bli Dagenhams hjälte. Sekunder senare blåste domare Ross av matchen och Rangers hade gått vidare i cupen.

Regionernas kvartsfinaler (som i själva verket är åttondelsfinaler) lottas på lördag och matcherna spelas 9-10 december. De övriga lagen i Södra regionen som gick vidare var Brighton, Northampton, Peterborough, Wycombe. Luton, Southend och Colchester.

På lördag är det cupmatch igen för Rangers. Då handlar det om FA cupen och bortamatch mot Grimsby.