"Patetiskt, Brentford"

Lungan kommenterar efterspelet till tisdagens derby!

Efter den tuffa derby matchen mot Brentford i tisdags har Brentford skickat ett officiellt klagomål på fyra QPR spelares uppträdande i matchen till QPR för att de bla under matchen ska ha kysst QPRs klubbmärke.

Tisdagens heta derbymöte i västra London var fullt med närkamper och hög stämning på läktarna. Derbyt har i bl a mer seriösa morgontidningar beskrivit stämningen på Loftus Road i tisdags som under en match mellan Celtic och Rangers. Under matchen kysste ett flertal QPR spelare sitt klubbmärke, eldade på hemmapubliken och svarade på hån från bortapubliken. På detta beteende har nu Brentford via Peter Gilham, Communications Manager i Brentford, skickat ett officiellt klagomål till QPR. I brevet namnger han fyra av QPRs spelare Martin Rowlands, Marc Bircham, Kevin Gallen och Kevin McLeod som han till och med i brevet kallar omdömeslösa idioter.

Min spontana reaktion när jag läste Brentfords brev, som läckt ut i tidningarna, är att deras klagomål är patetiska. 3 av de 4 namngivna spelarna är själva supportrar till QPR.

Martin Rowlands - Hans familj har haft säsongskort på Loftus Road i tiotals år.

Kevin Gallen - Familjen är supportrar sedan generationer tillbaka med säsongskort.

Marc Bircham - Familjen är supportrar sedan generationer tillbaka med säsongskort. Birch är även den förste och ende medlemmen i supporterklubben LSA som tagit sig in i A-laget.

Självklart spelar dessa spelare med passion och hjärta utöver det vanliga i derbymatch. Och varför ska de inte få göra det? De har glädjen och lyckan att få förverkliga sina fotbollsdrömmar dvs att spela för laget de har i sitt hjärta nämligen Queens Park Rangers. Alla vi supportrar som håller på ett fotbollslag skulle kunna ge både det ena och det andra för att få uppleva det de upplever på fotbollsplanen. Att stänga av sin passion för sitt lag även om man är spelare i laget är en omöjlighet under en match och självklart ska de ha rätt att få ge utlopp för sin passion även om de är på fotbollsplanen och inte på läktaren. Det vore snarare märkligt om de inte visade känslor för sitt lag och var ska man dra gränsen för vad som är okej att göra och inte göra som spelande supporter?

I playoff finalen i Cardiff i våras uppmärksammades även Gallen och Birch för sin passion för QPR. Inför matchen spelades inga nationalsånger utan i stället hade supportrarna allsång och bl a sjöng QPRs supportrar sången "Queens Park Rangers - the finest footballteam" i vilken både Birch och Gallen stämde in i. Sekvenser från det visades på tv och spelarna prisades för sin passion för laget av både supportrar till QPR och av andra lags supportrar. Att spelarna sjunger ramsor ska tydligen vara okej, men inte att de kysser sitt klubbmärke och eldar på sin egen publik.

Nej, fortsätt gärna att kyssa vårt klubbmärke och elda på oss supportrar på läktarna så ska vi elda på er spelare på planen. Till Brentford vill jag säga att Ert brev är patetiskt och ger sken av att Ni är dåliga förlorare och har mindrevärdeskomplex.

Peter Lungström2003-11-14 10:00:00

Fler artiklar om QPR