Jörgens reseberättelse från förra helgen

...På Goldhawk fick vi också se att det har funnits en grönvit QPR-tröja och en nöjd Lungan förevigades med dess innehavare...

Jörgen från Skellefteå var en av många Swedish Hoops som var över och såg QPR's match mot Sheffield Wednesday förra helgen.

Jag och Johnny tog bilen från Skellefteå tidigt på torsdag morgon. 10 timmar senare landade vi utanför Flen där vi övernattade för att på fredagen ta planet från Skavsta till Stansted tillsammans med Nynäs-gänget.

Efter ett antal öl på planet och flygplatsen äntrade vi (något försenade) Stansted express. Stämningen i kupén var hög och med hjälp av souvenirer lyckades vi få en barnfamilj att konvertera från Real Madrid till QPR.

När vi hade checkat in på hotellet i Shepherds Bush gick vi till Bushranger där vi mötte Dogge, Patrik, Ian Gillard, GbgAnders m.fl. forumbesökare. I glada vänners lag gick tiden fort, klockan blev stängningsdax och det var bara att ta sig tillbaka till hotellet för att ladda batterierna för lördagen.

Vi skulle samlas kl 11 på Bushranger. Lloydy, Lungan och Jesse hade fixat en signerad matchtröja som skulle överlämnas som 40-års present till Kåre, men var höll jubilaren hus? Spaningstrupper fick sändas ut i regniga London och sent om sider kunde tröjan överräckas av ingen mindre än Bill Power. Stort! En närmast chockad Kåre fick faktiskt tunghäfta för en kort stund.

Sedan skulle vi ta oss till Loftus Road för en guidad rundvandring. Detta visade sig dock vara en vansklig promenad eftersom någon hade fått för sig att ställa ut lyktstolpar efter trottoarerna. En av stolparna gungar nog fortfarande efter en Dansk skalle av en svensk yngling. Under rundturen fick vi bl.a. besöka omklädningsrummet, avbytarbänken, vip-loungen, troférummet och pressläktaren. En mycket uppskattad rundtur. Hela tiden eskorterades vi av Bill Power. Spelarna började anlända och bl.a. Palmer, Ainsworth och Gallen kunde skymtas.

När rundturen var över gick vissa till Goldhawk för uppladdning medan andra besökte clubshopen. Ian Gillard köpte bortatröjor för en hel laguppställning. På Goldhawk fick vi också se att det har funnits en grönvit QPR-tröja och en nöjd Lungan förevigades med dess innehavare.

På Loftus Roads läktare visade det sig att en störig engelsman försökte göra allt för att sabba vår eftermiddag genom att vägra lämna de platser som vi hade biljetter till. Det hela löste sig dock så småningom och man kunde börja ägna sig åt matchen. I 13: e minuten nickade Palmer in 1-0 efter en frispark av Padula. Rangers skapade därefter de flesta och bästa chanserna, men inte förrän Tony Thorpe kunde nicka i Padulas hörna i 85: e kunde man andas ut. 3-0 målet kom på tilläggstid efter att Gallen frispelat McLeod som inte gjorde något misstag. En mycket stabil laginsats, 3 nya poäng och fortsatt serieledning.

Segern firades på Bushranger och några drog sedan vidare på nattklubb.

På söndagen gick vi på marknaden på Portobello Road, kvällen tillbringades på pub och klubb på Queensway.

På måndagen checkade vi ut. Det blev en tur till clubshopen och julklappsinköp på Oxford Street innan det var dags att påbörja hemresan. När vi kom till Stansted var planet 3 timmar försenat så vi kunde i lugn och ro äta och taxfree-shoppa. Flygresan hem gick i lugnets tecken.

Efter att ha skilts från Nynäshamnarna på Skavsta tog vi oss till Flen för ytterligare en övernattning. Tisdag morgon tog vi så bilen norrut igen och ca 10 timmar senare satt man åter i hemmets lugna vrå, trött men lycklig.

Tack till alla som ordnat denna resa och till alla som reste med. Hoppas vi ses på fler QPR-matcher i framtiden!

Jörgen Tjärnström2003-12-07 16:07:00

Fler artiklar om QPR