Patrik summerar sin helg i London

Vem sa att man åker för att se QPR spela fotboll? Det är ju maten som är njutningen!

Forumbesökaren Patrik var bland de Swedish Hoops som på plats på Loftus Road såg QPR besegra Sheffield Wednesday. Nedan summerar han sin helg på ett lite annorlunda sätt

"Eftersom reseberättelserna i form av vad som hände fotbollsmässigt redan är skrivna på ett föredömligt sätt av t ex Jörgen så kommer här ett något annorlunda perspektiv, matens.

Jag noterade att bl a Lädret & Nunnan hade stort intresse av vad som åts under resan. OK. Då kör vi. Just det, med hänsyn till eventuella minderåriga som läser detta så utelämnas alla drycker som innehöll en alkoholhalt över 2%, d v s det finns inga drycker med i texten nedan."

Fredag:

På planet över (Arlanda-Heathrow, SAS) serverades kycklingfilé med kryddig sås, bröd och chokladtopp till efterrätt. På plats i W12 (Bushranger) och inväntandes övriga från Stansted (förutom Dogge som redan var på plats) inmyndigades Fish & Chips. Rätten bestod av en hög frittad potatis, sallad och välfrittad "fisk". Ovanpå detta klämdes två plastförpackningar tartarsås, en förpackning majonäs, lite ketchup i hörnet och en dusch vinäger. Mums, snacka om att man sjönk ner skönt i läderfåtöljerna (plastimitation) innan vi förflyttade oss ner en våning och träffade på de trevliga Göteborgs-grabbarna och lite senare "those Norwegians".

Stanstedgänget ansluter och ett par timmar senare, på väg hem till hotellet, är det dags för nästa maträtt. En outlet till Kentucky Fried Chicken ska precis stänga när vi köper upp rubbet som ligger på värmning i disken. Det blev en kycklingburgare, pommes och något mer med lite plastförpackningar mjukt urtryckta ovanpå.

Lördag:

Sovmorgon vilket innebar att frukosten hoppades över och första rätten blev en kycklingburgare (igen!) på väg till rundturen på Loftus Road.

Efter rundturen och innan uppladdningen inför matchen (Guldhöken) så stannade undertecknad till vid en av de ambulerande vagnarna utanför stadion. Kvartspundare med ost och mycket lök (mjukstekt efter tre kvart på stekbordet) med egenhändigt påsprutad dressing från trelitersflaska tillverkad av Englands motsvarighet till Martin Olsson.

Efter matchen och efter klubbshopsbesök nummer två hamnade jag, tillsammans med anslutande Ian Gillard från Norge med sällskap, framför samma ambulerande vagn som tidigare men jag valde nu en annan rätt och hade i och med denna ätit mig igenom 100% vad som erbjöds (d v s två rätter för den oinvigde matematikern). Valet föll på en hot dog med ännu mera lök än på burgaren, två-kilos korvbröd och besk engelsk senap. I korven fanns säkert alla isotoper av mul- och klövsjuka, galna ko-sjukan etc. samlat men vad sjutton, efter tre poäng mot Sheffield W inför ett fullsatt Loftus Road är immunförsvaret på högvarv.

Lördagskvällen avrundades ett par timmar senare med en Fish & Chips med tillbehör (varav två kilo salt) från rostfritt hål i vägen på Uxbrigde Road.

Söndag:

Tidig hemfärd med skaldjurssallad på Heathrow, ännu en kycklingfilé (denna gång med pasta) på planet och någon mystisk fruktsallad, som dock fick stanna under gladpacken, till efterrätt. Vem sa att man åker för att se QPR spela fotboll? Det är ju maten som är njutningen! Hela kostcirkeln, utan kolestorol under tre dagar. Mumsfillibabba!

Patrik2003-12-09 14:27:00

Fler artiklar om QPR