Inför QPR - Hartlepool

Ytterligare ett toppmöte på Loftus Road

QPR ställs på lördag mot femteplacerade Hartlepool United. Hartlepool kom tvåa i trean förra året och laget har fortsatt sin positiva trend under hösten. Förra helgen avencerade laget till tredje omgången via 1-0 på bortaplan mot Burton Albion.

Hartlepools lag består av en blandning av gammalt och ungt. Bland de mer rutinerade spelarna finns Mark Tinkler, som i slutet på 90-talet gjorde en handfull matcher för Leeds, och 35-årige veteranen Marco Gabbiadini. Gabbiadini dras dock med en knäskada och kommer att vara borta till januari. I truppen har även mittfältaren Gavin Strachan och yttern/anfallaren Richie Humphreys provat på spel i Premier League med Coventry respektive Sheffield Wednesday.

Som ersättare för Gabbiadini har klubben i dagarna gjort klart med Manchester Citys 21-årige anfallare Chris Shuker på en månads lån. Shuker har tidigare i år varit på två månaders lån i Rochdale och har hunnit med en match denna vecka då han gjorde mål på straff för Citys reserver i en 3-2 seger över Everton. På lån finns även Manchester Uniteds unge högerytter Daniel Byrne.

QPR har en helt skadefri trupp inför matchen. Detta leder troligen ett en del förändringar i förhållande till laget som besegrade Brighton med 2-1 i söndags. Chris Day,som stod över i söndags på grund av en öm ljumske, lär få tillbaka sin plats i målet och Gino Padula, som var avstängd i söndags, går med stor sannolikhet in på sin vänsterbacksplats på Richard Edghills beskostnad. Marc Bircham är tillbaka från sin ljumskada och förpassar troligen Steve Palmer eller Marcus Bean till avbytarbänken. Även Kevin McLeod är skadefri, men kan få komma att inleda på bänken då Gareth Ainsworth visat bra form vilket leder till att Martin Rowlands flyttas över till vänsterkanten.

I anfallet fortsätter Kevin Gallen och Tony Thorpe att imponera och Paul Furlong kommer att få inleda sin sista match innan avstängning på bänken. Övriga spelare i truppen kan nog inte mer än att hoppas på en plats bland avbytarna. Bland dessa finns Matthew Rose, som uttryckt en målsättning att ta sig tillbaka till startelvan inom det snaraste.

Frisk trupp eller inte. Hartlepool har varit en positiv överraskning i år och det känns som om laget kan lura till sig poängen med ett effektivt kontringsspel. Glesbygdsredaktionen forsätter att vara negativ och tippar förlust med uddamålet. QPR 1, Hartlepool 2.

Simon Ståål2003-12-12 13:29:00

Fler artiklar om QPR