QPR B - Millwall B 3-0 (1-0)

Starkt reservlag vann bra match.
Dessutom: Vinst igen för U 17-laget.

QPR:s reserver vann på tisdagkvällen gruppspelsmatchen i reservernas ligacup mot Millwall. Rangers hade en stark startelva och såväl Chris Day, Matthew Rose, Paul Furlong och Kevin McLeod spelade hela matchen för att ta igen den tid de missade i helgen då de var avbytare.

Matchen spelades, som vanligt när det här hemmamatch, på Northwoods arena. Det var en kylig, men vindstilla kväll vilket bidrog att spelkvalitén blev bra.

Den första halvtimmen dominerades att ett ungt och välspelande bortalag som också hade två jättechanser att ta ledningen. Trevor Robinson och Cherno Samba fick dock inte till sina avslut, utan den enda boll som hamnade i när var ett skott från Paul Furlong. Skottet kom dock långt efter domarens signal för offside och Furlong erhöll ett gult kort.

Matchen svängde efter den första halvtimmen då Millwalls högerback Alan Dunne tvingades uppsöka sjukhus efter en ögonskada. Tim Clancy, som inlett bra på mitten, fick ta Dunnes plats och Rangers fick tillfälle att komma tillbaka in i matchen.

Efter två långskott kom Rangers första mål precis innan halvtid. Eric Sabin tog sig fram på högerkanten och spelade över bollen till McLeod, som slog en direktpassning till Furlong som i sin tur placerade bollen i bortre burgavlen.

I andra halvlek spelade QPR mycket bra och Millwall kom knappt över mittlinjen när de fick tag i bollen. Ett andra mål kom genom McLeod som snyggt skruvade in en frispark i målvakten Overlands högra kryss.

Furlong, McLeod och Richard Pacquette hade ytterligare chanser att avgöra matchen innan McLeod gjorde det när han från sin vänsterkant skar in i banan och sköt stenhårt upp i nättaket.

Överlag en bra match av QPR. Furlong och McLeod visade sin klass och får matchens högsta betyg. Chris Day hade inte mycket att göra, men gjorde det han skulle när det krävdes av honom. Även Matthew Rose och Richard Edghill gjorde bra insatser vilket bådar gott inför det täta julprogrammet.

---

Rangers serieledande U 17-lag fortsätter att rada upp fina insatser. Efter oavgjort mot Wycombe förra helgen besegrades man i helgen Portsmouth med 3-1 på bortaplan. Målen gjordes av Dean Sylvester, Lee Barnett och Luke Townsend. Den sistnämnde fick fri transfer från just Pompey i början på säsongen och bidrog nu för andra gånger i höst till QPR-seger över sitt forna lag. I det första mötet gjorde han nämligen hat-trick.

Källor: www.qpr.co.uk, www.qprnet.com samt www.milwallfc.co.uk

Simon Ståål2003-12-17 14:27:00

Fler artiklar om QPR