När Marc Joseph blev utvisad efter en armbåge på svenske Bojan Djordjic i matchminut 29 såg det verkligen mörkt ut för tigrarna. Men Stuart Elliott fick igång sitt målskytte med en iskall och fruktansvärt snygg lobb vilket innebar att Hull tog med sig alla tre poäng hem.

Spelet böljade ganska mycket till en början med en del chanser åt båda håll.
Plymouth kom dock nästan aldrig till några riktigt farliga lägen, och som vanligt var Boaz Myhill säkerheten själv när Pilgrims väl vaskade fram någon farlighet.
Framåt för Hulls del var det inledningsvis Jason Price som stod för farligheterna.

När matchuret hade kommit till minut 25 skapade City en riktigt farlig chans.
Craig Fagan fick bollen och var på väg att bli helt ren med målvakten i Plymouth. Endast Taribo West omaskerade obstruktion hindrade Fagan från ett en-mot-en-läge mot Larrieu i målet. Taribo tilldelades för sin aktion gult kort.
På den följande frisparken lyckades Delaney komma åt bollen först. Larrieu ställdes lite och bollen letade sig in mellan benen på honom. Delaney blev dock inte första målskytt då linjemanen höjt sin flagga för offside.

I den 29:e minuten gick Marc Joseph in i en närkamp med Bojan Djordjic. Jospeh's armbåge letade sig upp mot svenskens ansikte och frisparken var given. Men domare Andy D'Urso nöjde sig inte med det. Inte heller med att varna Joseph. Istället plockade han genast fram det röda kortet. Något som enligt komentatorerna och Cityfansen på plats var löjligt hårt dömt.
Nåväl, domen stod fast. Hull hade reducerats till 10 man.

Taylor skrek genast ut en ny taktisk order som innebar att kapten Ashbee gick ner som högerback och att Barmby tog en klart mer defensiv roll som innermittfältare.

Trots färre antal spelare på banan var Hull det bättre laget fram till halvlek. Elliott kunde i den 37:e minuten bryta en misslyckad utspark men lyckades inte få till skottet som åter hamnade i Larrieu's famn.

Till andra halvlek gjorde Peter Taylor två byten. Ut gick Price och i hans ställe på högermittfältet kom Welsh in. Även Barmby gick ut och ersattes av France. France tog Ashbee's plats som högerback och kapten tog klivet tillbaka upp som innermittfälltare med Woodhouse.

Plymouth hade som beräknat mer boll nu. Trots bollövertaget lyckades man inte skapa speciellt många chanser. Istället kom kallduschen för hemmalaget och deras fans.

Delaney rensade upp bollen till Fagan på mittplan. Fagan fann sedan Elliott på vänsterkanten. Stuart Elliott avancerade en bit innan han med en magisk chip överlistade Larrieu som fick se bollen dimpa ner i borte hörnet av målet. 1-0 City! Ett fantastiskt mål från lagets trognaste målspruta. Äntligen har Stuart Elliott presenterat sig på allvar i The Championship.

Trots en man mer och underläge fick inte Plymouth till speciellt mycket. Man var dock väldigt nära en kvittering i den 66:e minuten då hemmafansen stod upp och jubla innan man insåg att bollen träffat utsidan av nätet bakom Myhill.

Hull försvarade sig taktiskt och bra och hemmafansen började bua åt sitt eget lags insats. Hur man än försökte kom man inte närmre än två skott strax utanför av inhopparen Buzsaky.
Hull gjorde sitt sista byte med 10 minuter kvar när en hårt arbetande Fagan lämnade plats åt McPhee som åter var i spelskick.

Plymouth orkade inte med någon större anstormning mot slutet och Peter Taylors mannar fick se sig själva som segrare när slutsignalen ljöd.