Alonso: ''Lukaku kan vinna skytteligan i PL''
Stabil match av Lukaku i lördags!

Alonso: ''Lukaku kan vinna skytteligan i PL''

Säsongen må ännu vara i ett väldigt tidigt skede, men Marcos Alonso anser att Romelu Lukaku redan visat sin målskyttstalang och anser att belgaren är en stark favorit att vinna Premier League Golden Boot den här säsongen.

Romelu Lukaku gjorde två mål i sin andra hemmadebut för Chelsea när Aston Villa besegrades med 3-0 i lördags. Belgaren har nu gjort tre mål på tre matcher efter övergången från Inter.

Alonso, som var kapten mot Aston Villa, har inspekterat Lukakus egenskaper och stöttar belgaren att fortsätta göra mål för Chelsea.

‘’Han har visat sina egenskaper.’’, säger den spanske vänsterbacken. ‘’Han är otroligt stark och gör viktiga mål.’’

‘’Naturligtvis är han en av de bästa på sin position och det känns fint att ha honom i laget. Det kommer att bli en hård kamp om guldskon men självklart har han en chans.’’

‘’Om hela laget levererar för honom och presterar på samma sätt som mot Aston Villa kommer han definitivt att göra mål. Vi får se mot slutet av säsongen.’’

‘’När man kollar på lagen bland de som senast vunnit ligan så har de alla haft en ordentlig målskytt. Det kommer vi att ha med Lukaku den här säsongen. Förhoppningsvis kan han hjälpa oss att uppnå ännu större saker och göra så mycket mål han bara kan.’’

Härnäst väntar Zenit St.Petersburg hemma på Stamford Bridge för Tuchels manskap på tisdag. CL-gruppspelet drar igång och de blåklädda kommer att försöka försvara fjolårets titel. 

Medvetna om att det kommer bli väldigt svårt att återigen vinna CL anser Alonso att Chelsea definitivt kommer att ge sitt allt. 

‘’Det kommer bli extremt tufft eftersom motståndarna motiveras av att möta de regerande mästarna.’’, säger Alonso.

‘’Men vi vet vad vi kan göra. Vi måste träna hårt och visa att vi återigen kan slåss om CL-titeln.’’

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-09-13 17:27:31
Author

Fler artiklar om Chelsea