Lagbanner
3 poäng var verkligen skönt mot Everton

3 poäng var verkligen skönt mot Everton

Det var kanske en av de tråkigaste fotbollsmatcherna jag sett, men det blev tre poäng!

Vilken jävla match! Underhållningen var på topp från första minuten och målchanserna avlöste sig gång på gång. Eller inte. Inte alls.

Det var Cazoo-derby på Goodison Park och Aston Villa ställde upp i nästan helt claret. Bara armarna var ljusblå.
Många Villa-fans reste de knappa 2 h upp mot Liverpool och passerade bl a  Walsall, Stoke, Crewe och Macclesfield. För de yngre: Vi värvade David Platt från Crewe 1988. Han var fantastiskt bra i Villa och i VM 1990.

Matchen idag?
Två fel!
Jag spådde startelvan igår och trodde inte Konsa skulle starta och jag trodde att Sanson gick före Coutinho, men blev glad när jag hade fel på båda platser. Detta måste vara den starkaste vi kunde ställa upp med för tillfället, ett grymt lag.
Everton startade med fem förändringar i startelvan sedan senast.
Inför matchen sa den alltid kloka Erik Niva i Viaplay-studion att Aston Villa är “ett riktigt bra lag”. Fredrik Ljungberg höll med och tyckte att det är topp 8 egentligen.
Men från matchen finns inte mycket roligt att rapportera. Aston Villa var klart bäst i första halvlek och hade bland  annat 7-0 i avslut. Bollinnehavet var också stort.

Nu ska jag citera min 12-åriga dotter som av en outgrundlig anledning också håller på Aston Villa. Hon är hos sin mamma nu med sina bröder.

“Seriöst. Jag tänkte a men jag går på toa nu när de e halvlek om en minut och sen när jag sitter på toaletten hör jag ”JAAAAA SÅJA” skithögt”
Hon har två äldre bröder som är lika galna och det var de som jublade när Buendia knorrade in 0-1 på nick vid en hörna. vid två minuters övertid. Det såg ut som att backen på mållinjen hade kunnat rädda om inte Pickford touchat bollen.

Vid målfirandet låg två spelare ner. Cash och någon mer, hann inte se. Troligen kom en flaska infarande från läktarplats. Bu på sånt! Skärp dig!
Andra halvlek:
Tysta Goodison Park. Visst, även Villa Park kan vara tyst emellanåt, men det är sällan det händer. Enda gången det blev liv på läktaren var när Everton kontrade…eller när de tillresta Villa-supportrarna höll igång.

Everton tog dock över under andra halvlekens kamp och ser vi till avsluten i andra så blev det hela 15-1 (0-7 i första). Aston Villa gav kommandot till hemmalaget och jag kan faktiskt inte se en anledning just nu som var orsaken.

En match med oerhört få målchanser, en match med verkligt hafsigt spel från båda lagen, en match med inga linjer. Aston Villa får vara glada för 1-0 via Buendia på en fast situation. Det kunde faktiskt ha slutat precis tvärtom. Dessa tre poängen var väldigt välkomna!

Stats totalt (första halvleks siffror inom parentes)

Hörnor 9-2  ( 3-2 )
Avslut 15-8  (0-7)
Avslut på mål  1-3 (0-3)
Bollinnehav  49-51 (44-56)
Passningar 331-362 (173-227)

Nu kör vi uppåt! Up The Villa!

//Benny

Benny Johansson, Trollhättan (Stainrod)2022-01-22 16:09:08
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa