Aston Villa - Crystal Palace
1 - 1

Aston Villa - Crystal Palace 1 – 1
Delar av det det framgångsrika laget från 82 då vi blev mästare i Europa!

Match på bästa sändningstid och två lag som vill avsluta säsongen på bästa sätt utan någon direkt press på sig. Precis så kändes det. Första gången man själv satt framför en match med sitt favoritlag utan att vara lite nervös. Inramningen till matchen var både vacker och pampig. Fullt med flaggor, hela publiken sjöng och hjältarna från 82 fick ett välförtjänt välkomnande i fin stil. Vackert!

Matchen då?

Hemmalaget kom ut med en oförändrad startelva från senast och det var väl inte så chockerande då det såg bra ut mot Liverpool. Som man på förhand kände var det två lag som kunde spela utan anspänning.
Normalt sett brukar man kunna avgöra vilket lag som ägde en viss halvlek. Enligt mig var detta från start till mål en väldigt jämn match som även speglade det oavgjorda resultatet. Något som skiljde lagen åt är att jag tycker att vi hade fler heta målchanser. Framför allt såg Ings giftig ut då han vid ett par tillfällen hade bra lägen att göra mål. Närmast mål i första halvlek var just Ings då han som ofta har en bra position i straffområdet och sköt på volley men dessvärre en bra bit över. Strax därefter sköt han tätt utanför efter fint samspel med Watkins. Första halvlek kantas annars av mycket kamp och ett spel som svänger åt båda hållen. Så 0-0 kändes logiskt efter första halvlek.

Tidigt in i den andra halvleken utgår Konsa skadad och ersätts av Chambers.  Matchen fortsätter på inslagen väg med ett visst övertag till Palace under andra halvlekens första tjugo minuter. Jacob Ramsey ersätter Nakamba som troligtvis utgick då han hade ett gult kort och ofta spelar ganska tufft (Min analys). När matchklockan gick in i matchminut 70 slår Digne ett inlägg från vänster som skruvar sig perfekt runt mittbackarna till en framstormande Watkins som bokstavligt talat tryckte in bollen i nät. Oklart om det var Watkins som var sist på bollen, men efter den obligatoriska VAR-kollen stod det klart att målet var godkänt och vi tagit ledningen. 1-0!

Strax därefter ersätter Buendia en hårt arbetande Ings. Likt de tidigare matcherna när Buendia kommit in i andra halvlek bidrar han med kreativitet, hårt jobb och ser till att vi får ett helt annat tryck mot motståndarna. Men glädjen över ledningen blev kortvarig. På en efterföljande situation från en frispark skarvas bollen fram till en fritt springande Schlupp som med sin första bollberöring kvitterar. Under matchens sista 10 minuter går vi för det segrande målet utan att lyckas. Närmast är Watkins som i ett halvt friläge skjuter en bit utanför.

Sammanfattningsvis
Med inramningen som var innan matchen hade man ju hoppats att det hade taggat våra spelare att gå ut och vinna framför sina hjältar. Men så blev det inte och det var i ärlighetens namn en ganska medioker match där det svänger mycket fram och tillbaka utan den tillräckliga kvaliteten för att skapa bra underhållning. Vi kommer inte upp i tillräcklig nivå för att slå Crystal Palace och har alldeles för korta stunder med kvalitet och finess. Vi behöver äga bollen under större perioder under matchen för att trötta ut våra motståndare och få fler rättvända attacker med ytterbackar som fyller på och många personer som löper in i boxen. Buendia visar återigen klass när han kommer in. Löper, är spelbar och bidrar med finess på sista tredjedelen samt har ett fyndigt spel tillsammans med Coutinho emellanåt. Så jag köper inte de som menar att de båda inte kan spela tillsammans. Nu är det i och för sig bara två matcher kvar av säsongen men tror personligen att det blir svårt för Gerrard att hålla Buendia vid sidlinjen efter sina senaste inhopp. Nu laddar vi om batterierna till torsdagens hemmamatch mot Burnley. UTV!