Lagbanner
Vitality Stadium, 2022-08-06 16:00

Bournemouth - Aston Villa
2 - 0

Bournemouth - Aston Villa 2-0
En av få ljusglimtar i dagens förlust!

Bournemouth - Aston Villa 2-0

Premiärspöket lever vidare för Aston Villa som återigen förlorade premiären mot en nykomling.

Till att börja med måste undertecknad erkänna att det är svårt att på ett konstruktivt sätt analysera denna matchen då man är besviken och sitter med en olustig känsla i kroppen. 

Inför matchen hade jag, samt många stora förhoppningar då vi kändes väl förberedda. 

Matchen hann knappt börja innan vi ”gav” hemmalaget en relativt billig hörna. Den överlånga hörnan nådde en spelare i Bournemouth som väldigt enkelt vann sin nickduell som till slut om än lite turligt landade hos Lerma som enkelt kunde raka in bollen. 1-0 till hemmalaget och en minst sagt tung start. Efter målet faller Bournemouth hem i sina positioner och fembacks-linjen ser trygga ut i sina positioner tillsammans med resten av laget som jobbar hårt tillsammans. Detta medför att vi får ett stort bollinnehav och från och till sticker upp i attacker som ger oss några halvlägen. Bland annat genom Ings och McGinn. Resultatet står sig halvleken ut. 

Andra halvlek börjar och Gerrard agerar omgående och byter ut Ramsey mot Buendia i hopp om att få igång kreativiteten. Men som ofta när vi möter lag där vi ska föra spelet så går det för långsamt. Mycket pass i sidled och när vi väl kommer runt på kanterna så fastnar inlägget i den första ytan där Bournemouth enkelt kan rensa undan bollen. De spelar smart när de vinner frisparkar, kontrar och på ett effektivt sätt ser till att vi inte har en farlig målchans på hela matchen. Trots att vi gör byte (Watkins mot Ings) i syfte om att få bättre tryck framåt så lyckas vi inte få hål på hemmalaget trots ett stort bollinnehav. Chanserna uteblir. Och som ofta när man jagar en kvittering dyker det upp ett läge för motståndarna vilket gör att de på ett inlägg från högersidan hittar Moore som enkelt nickar in 2-0 till hemmalaget. Nu kändes det tungt värre, ridå! 

I ett sista försök att komma ikapp byts Luiz och Archer in när de ersätter Coutinho och Kamara. Anstormningen uteblir och Bournemouth går segrande ur striden. 


Sammanfattning
En tung start för vårt kära Villa som inte alls fick det att stämma idag. Kreativiteten på den sista tredjedelen lämnade mer att önska och bollinnehavet borde omsättas i fler kvalificerade målchanser. Idag var vi inte i närheten av tillräckligt bra och det var inte många som kom upp i normal kapacitet. Kamara såg spännande ut i sin ankarroll framför mittbackarna men resten lämnar mer att önska för framtiden. Totalt sett en klart underkänd insats. Nästa vecka möter vi Everton och då ska vi ha revansch. UTV! 

Vid pennan, 
Christian Zivlak 

Christian Zivlak2022-08-06 22:07:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa