Brentford Community Stadium, 2022-01-02 15:00

2 - 1

Brentford- Aston Villa 2-1
Ings målade återigen i Watkins frånvaro.

Det blev en tung eftermiddag för Villa i London då vi inte kom upp i den nivån som krävs för att vinna matcher i Premier League.

Tätt inpå matchen fick vi nyheterna om att Watkins var indisponibel. Troligtvis covid då Gerrard på fråga svarade att han var redo till nästa match. Sen kom inte heller Ashley Young till start som det hade viskats om inför matchen. Traore och Ings ersatte och på förhand kändes detta intressant. Första halvlek kantas av mycket bolltapp och ganska lågt tempo. Till skillnad från tidigare matcher slog vi tidigare uppspel och med (enligt mig) mindre kvalitet. Med detta sagt är det vi som vill spela och skapa. Oftast från ett samarbete genom Buendia och Ings. När dryga kvarten spelats kom matchens delikatess. Fyndigt spel mellan Luiz och Buendia som efter en snurrfint hittade Ings som var iskall och rullade in bollen i det högra hörnet. Vackert!

I detta läget känns det som att vi har bra kontroll på matchen och skapar en del utan resultat. Men ack så fel magkänslan hade idag. Efter en lång sekvens där Brentford rullar bollen från höger till vänster når bollen Roerslev som hittar in till Wissa som med ett bra avslut i det vänstra hörnet kvitterar helt utom räckhåll för Martinez. Även om matchen sett till bollinnehav var ganska jämn så kändes det både ologiskt och tungt. Undertecknad tycker även situationen kändes onödig och slarvig. I första situationen tycker jag Targett är andelens för mesig i ryggen på felvänd. I andra situationen ligger Hause helt fel i sin position när Wissa relativt ostört får skjuta. Ska dock lägga till att avslutet är av hög klass.

När vi kommer in i andra halvlek känns det som att den sena kvitteringen från Brentford sög musten ur oss. Matchbilden relativt lik den första halvlekens men skillnaden var att vi slarvade mer och Brentford försökte kontra. Vi hade våra chanser att ta ledningen och senare även kvittera men våra skottförsök täcktes allt för ofta av Brentfords uppoffrande försvarsspel. När matchminut 83 var slagen slår Brentford ett inlägg som går igenom straffområdet till Roerslev som på egen retur tryckte in ledningsbollen i nät. Kändes återigen passivt och såklart tungt för Villa som var det laget som försökt utan att ha den sista kvaliteten att lyckas göra mål. Vi får ett sista läge att kvittera men Brentford räddar återigen uppoffrande i eget straffområde. Matchen slutar 2-1 till Brentford och vi får gratulera dem till vinsten.

Sammanfattningsvis är detta det första bakslaget under Gerrards ledning och gav han säkert en del att tänka på. Matchen som helhet är inte bra och i synnerhet inte andra halvlek. Brentford vinner då de spelar med mycket vilja och fightas om varenda boll. De enda som får godkänt av mig idag är Buendia och Ings som stod för det mesta i offensiv väg. Svårt att vara positiv idag då vi inte alls kom upp i nivå. Men vi tar ny tag, UTV!