Lagbanner

Dags för tre poäng, Aston Villa

På lördag möts två av ligans klubbar som var med från starten. Läs mer om Aston Villa och Everton i denna artikel inför i morgon.


Goodison Park i Liverpool står som värd för mötet på lördag kl 13.30 när Midlands stolthet Aston Villa gästar Everton FC.

Det har rört på sig under transferfönstret. Den stora bomben, att Philippe Couthino skulle gå till oss i Aston Villa från Barcelona mottogs av de flesta som mycket positivt. En del var tveksamma till en eventuell dalande kurva, men han gjorde i alla fall ingen besviken senast när han såg till att Villa hämtade in 0-2 till 2-2 inför en fanatisk hemmapublik. Fortsättning följer.

Sen har vi värvat in en grym målvakt, Robin Olsen, Sveriges landslagsmålvakt. Den var lite oväntad faktiskt, men nu lär vi ha världens bästa målvaktsuppsättning i truppen! Den som vet någon bättre, skriv i forumet…
Martinez har skrivit på till 2027! Galet bra! Hause har också förlängt sitt kontrakt! Det råder positiva vindar på Bodymoor och ägarna sägs ha siktet högt.

Digne från just Everton har också signats och i samma veva byttes han mot vår egen Anwar El Ghazi. Ghazi kommer för evigt att ha en plats i mitt hjärta, inte minst för målet mot Derby i playoff-finalen 2019. Målet föll i den 44:e minuten. Själv har jag sett sammandraget från den matchen sjuttioelva gånger, här är länken för den som återigen vill uppleva matchen:
https://www.youtube.com/watch?v=Vm22AQTfGvU

Puh, var tvungen att se den igen, så nu är jag tillbaka 12 minuter senare. El Ghazi var fenomenal i den matchen med sitt mål och ett “assist” till McGinn.

Nåväl. Premier League stundar och det härjar alltjämt ett virus världen över och matcher blir uppskjutna i parti och minut. Låt oss hoppas att morgondagens match blir av när Gerrard och Co tar sig an Everton.

Men först. Luis Suarez ryktas till Aston Villa från Atletico Madrid. Jag vet inte hur mycket sanning det är i dessa rykten. Självklart är han, eller har varit, en världsspelare. Min egen åsikt är dock att jag hellre värvar en 25-årig mer anonym anfallare än en 34-åring med en del tveksamheter bakom sig. Glömmer aldrig när han bet en spelare i VM. Sånt tänder inte jag på.

Everton, fyra år yngre än Aston Villa och ett av lagen som tillhörde till den engelska fotbollsligan från start, tränas nu tillfälligt av Duncan Ferguson sedan Rafael Benitez fick sparken i veckan. Everton hade en peak under mitten av 80-talet med två ligaguld och en seger i Cupvinnarcupen, men annars har de fört en ganska anonym tillvaro i Premier League som de dock aldrig lämnat.
För närvarande är de på 16:e plats i PL men med ett hyfsat avstånd nedåt, men för Everton är det inget att vara nöjda med. “Nil Satis Nisi Optimum” = Endast det bästa är gott nog! *

Aston Villa. Det har inte gått lysande poängmässigt det senaste. Förluster mot Chelsea, Brentford och Man United (cupen) var oerhört tråkigt. Låt oss dock hoppas att matcherna mot United har givit grabbarna självförtroende, för sett över de två matcherna totalt så var Villa bättre. Att då spela 0-1 och 2-2 är givet en besvikelse, men prestationsmässigt var det ett fall framåt. Låt oss hoppas att vi kan fortsätta på den vägen.
När Coutinho gjorde 2-2 fick Villas Shop en beställning på 2 st tröjor med namn av mina söner samma kväll…

Jacob Ramsey, one of our own. Jag satt och halvsvor i soffan i lördags under den första halvleken, för han stod inte att känna igen. I och för sig var United jäkligt vassa defensivt, men vad Gerrard sa till killarna i paus vet jag inte, för i andra kunde vi såga oss igenom gång på gång och Ramsey var en stark bidragande orsak till det. Dessutom 1+1. Hatten av.

Hur ser det ut för i morgon?
Jo, de flesta verkar vara fit for fight men det finns orostecken för Konza som skadades i en duell med Elanga förra helgen. Konza är en av våra stora, lite av en anonym kulturbärare skulle jag säga, så om han saknas i morgon vore det ett avbräck.
Traore och Trezeguet spelar Afrikanska mästerskapen, de kan inte vara med. Inte heller Nakamba och Bailey som dras med skador.

Min troliga startelva:
Martinez
Cash, Hause, Mings, Digne
McGinn, Douglas Luiz, Sanson
Buendia, J.Ramsey
Watkins

Möjligen kan Coutinho knipa Sansons plats?

Everton-Aston Villa, records:
Aston Villa-Everton
83 segrar - 62 oavgjorda - 82 förluster
Första matchen: 22 sep 1888, 2-1
Senaste förlust: 1 mars 2016, 1-3
Senaste vinst: 18 sep, 2021, 3-0

Svenska spels odds, fredag eftermiddag:
1 2.79
x 3.39
2 2.65

*Nil Satis Nisi Optimum. Jag lärde mig det där 1990 då jag och mitt lag Trollhättans FK J var på träningsläger i Liverpool under tio dagar. Jag kan skriva en uppsats om den resan, men låt mig säga så här kort: Ägaren till det lilla familjehotellet vi bodde på var ett stort Liverpool-fan. Vi hade under en av dagarna varit på rundtur på Goodison Park, som redan på den tiden var verkligt lyxig innanför läktarna. Jag köpte ett par souvenirer med mig, en vimpel och en ful keps. Jag hade lärt mig vad det latinska uttrycket betydde. På kvällen skulle jag ner och köpa en öl i baren på det lilla hotellet och hade kepsen på mig.
-Out! ropade gubben som ägde hotellet och stod i baren så fort jag steg in…
Jag skrattade, gick upp och slängde av mig kepsen och gick ner för den där ölen. Då sa han:
-There are only two teams in the world!
-??
-Liverpool and Liverpool reserves!
Vi hade en grymt skön vistelse på det där hotellet och såg tre matcher, spelade tre matcher och tränade några dagar…Mer om det en annan gång.


Lite Evertonfakta:
Svenska spelare genom åren är Stefan Rehn, Anders Limpar, Niclas Alexandersson, Jesper Blomqvist och Tobias Linderoth.
Första klubben som spelat 100 säsonger i högsta ligan.


I morgon ses vi framför TV:n, på Villas forum, på en pub eller på Goodison. Det är dags för tre poäng, Aston Villa!
Up The Villa!

//Benny

Benny Johansson, Trollhättan (Stainrod)2022-01-21 17:08:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa