Lagbanner
Craven Cottage, 2022-10-20 20:30

Fulham - Aston Villa

Ett steg framåt och .....
Tror och hoppas på islossning och ett extra trick med mössan.

Ett steg framåt och .....

....ett par i sidled har det väl varit på slutet, för att vara snäll? I denna match i de nedre regionerna så MÅSTE vi undvika steg bakåt. Vi behöver se en utveckling NU i rätt riktning.

Utan att själv ha bevittnat matchen på Villa Park mot Chelsea, så har jag fått läsa mig till/tittat på highlights för att få information. 

Många har sagt och inte minst krävt att Steven Gerrards dagar är räknade...och jag har hållit med i en stor del av kritiken. Var detta då ett trendbrott som gör att opinionen vänder kring Gerrard och att spelet nu kommer att få en utveckling i positiv inriktning? Den som lever får se, men var detta vändningen så får mer än gärna Gerrard stanna. Jag säger dock som Dr. Dängeroth.
 
"Jag är skeptisk".

Torsdagens match på Craven Cottage är väl egentligen en ny final (som det så ofta är i botten i en liga) och upp till bevis (återigen).
Jag var lite skeptisk till startelvan mot Chelsea innan matchen. Tycker att när man möter ett spelande lag så borde Buendia och Coutinho vara självklara i startelvan. Nu spelar dom från start i en ”brunkardrabbning” borta mot Nottingham (inget skönspel att vänta), medan de sitter på bänken mot Chelsea.
Vill påstå att jag har rätt i det första fallet, men kanske att Gerrard kan säga att han gör rätt mot Chelsea?? Nu spelar kanske inte startelvans utseende så stor roll, när det är själva spelet som klickar.
Trots allt så har vi producerat hela 7 mål framåt på de första 10 matcherna och då krävs det kreativa spelare på planen och ett spel som passar dom.
Men för att knyta till saken om startelvan en gång till i denna artikel, så är Martinez fortfarande ohotad som målvakt.
Men backlinjen som de sista åren har varit ganska lätt att förutse får tyvärr fler ?? att lösa än att njuta av de !! som borde dominera.
Jag har oftast backat upp Mings då jag tycker att han har ett riktigt bra spel i sig. Är resolut i det mesta han gör och man får kallt räkna med att alla gör misstag. Mina tankar är inte heller att man ska bli petad om man gör ett misstag eller två. Men nu har de avgörande misstagen även för mig blivit lite för många. Misstag gör alla och man behöver inte bli bänkad för det, MEN de som knackar på dörren (Chambers) borde få chansen då skillnaden inte är milsvid spelarna e´mellan. Speciellt när man så tydligt kan lägga mål mot både Nottingham och Chelsea på Mings konto.
Med ovan sagt och spekulerat så hoppas jag på Cash, Konsa, Chambers och Young.
Mittfältet separat eller tillsammans med anfallet låter jag tombolan avgöra. Jag tycker dock att vi inte har råd att ha ett spel som INTE inkluderar Coutinho och Buendia. Ser vi till form och prestation så borde Buendia vara given i stort sett varje match.
Tycker också att vi inte har råd att ha Watkins spelsätt utanför startelvan. Hans målkänsla kan vi ha utanför elvan, men den kommer inte att vända på bänken. Var så säkra på det.
Kvällens motståndare då? Nykomlingarna Fulham. Ett lag som vi möter i stort sett vartannat år då de sista åren har varit ett jojjolag de lux.
Bevittnade själv denna drabbning på Craven Cottage 2007. En underbar fotbollsresa när Villa verkligen är med och utmanar om de högsta positionerna i ligan. Carew gör mål, men åker hem med en besviken poäng 1-1..
I samma match så går Martin Laursen ut skadad och jag tänker då att det var sista matchen för den gode dansken. Men han kommer tillbaka och blir nästan ännu bättre. Det var tider man minns med glädje.
https://www.youtube.com/watch?v=J_olddzYMT8
Dagens Fulham kan jag tyvärr inte mycket om. Skulle kunna skriva klyschor om att se upp för Mitrovic osv.. men det är för simpelt tycker jag. Hoppas jag kan skriva tydligare om både Fulhams tankar och brister efter matchen och framförallt om Gerrards genidrag och Villas förvandling.

Matchen slutar 0-3 och Watkins gör ett äkta trick med mössan.
 

rooster2022-10-20 09:07:16
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa