Lagbanner
Villa Park, 2022-12-26 18:30

Aston Villa - Liverpool

Inför Aston Villa - Liverpool

Inför Aston Villa - Liverpool

Äntligen dags för boxingday, denna klassiska fotbollsdag och ett möte mellan två klassiska lag nämligen Aston Villa mot Liverpool.

Efter 1,5 månads uppehåll pga VM så är vi äntligen igång igen, och det blir en trevlig match att börja med. Mötena mellan Villa och Pool brukar vara intressanta, vi kommer väl alla ihåg en oktoberdag för 2 år sedan när vi krossade Pool med 7 - 2. Ett resultat som mer lutade åt 10-2 än att bortalaget på Villa Park skulle komma ikapp. Faktiskt den lättaste segern vi skådat sedan vi slog Small Heath med 5-1 (2008) och det säger inte lite, inte minst eftersom Liverpool var regerande mästare då. Chansen att vi återigen ska få skåda ett sådant resultat är väl dock inte så stort. Men vi lever med våra minnen!

VM slutade på ett trevligt sätt då vår "first goalkeeper" Emi Martinez hade en direkt avgörande roll till att Argentina tog hem VM-guldet och att Aston Villas första VM-guldmedalj var ett faktum! Grymt roligt för Emi som där och då visade hela världen det vi Villians vetat i flera år, att han är en av världens bästa målvakter. Han belönades dessutom med utmärkelsen bäste keeper i VM och därmed världen. 

Eftersom Emi är kvar i Argentina och fortsätter sitt firande så får vi troligtvis se vår svenske Robin Olsen i mål. Han har dock haft lite skadekänningar men vi hoppas och tror att han ska vara redo för match på annandagen. 

Då Villa inte hade så många spelare med i VM så har vår nya coach Unai Emery fått ha en ganska intakt grupp att träna med och vi hoppas givetvis att det ska visa resultat och att den positiva trenden som Unai skapade sin Villakarriär med efter två ganska övertygande vinster av två möjliga försök innan det var dags för VM-uppehållet. Med de två vinsterna avancerade vi upp till 12:e plats i tabellen med 18 poäng således bara 4 poäng upp till Pool som i dagsläget huserar på 6:e plats med 22 inspelade poäng. 

Med tanke på Villas urusla start då laget leddes av Steven Gerrard som fullt välförtjänt fick sparken efter stor avsaknad av spelidé och taktiskt kunnande så är det ändå otroligt att vi endast är 3-4 pinnar borta från europaspel.

Liverpool har hitills underpresterat å det grövsta och titeln känns väl redan allt för långt bort att nå, men någon av CL-platserna kommer de säkert att knipa.

Vi tror att följande ställer upp i Villas startelva: Olsen, Cash, Konsa, Mings, Digne, Luiz, Kamara, Bailey, Buendia, Ings och Watkins.

Vi tror att det blir 1-1 som slutresultat och att Olsen står för en enastående prestation och visar både hemma och bortasupportrar att han i grund och botten är en grym målvakt så som vi svenskar är vana att se honom i det svenska landslaget!

UTV!!

TV: Ings hjälte när Villa vände och vann mot Brighton
 

Matte och Catrin2022-12-25 23:37:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa