Lagbanner
Inför Bolton Wanderers-Aston Villa
Philippe Coutinho petades senast. Spelar han från start mot Trotters?

Inför Bolton Wanderers-Aston Villa

När formen i ligan är minst sagt skral så får vi hoppas på en framgång i Carabao Cup. En plats i Europa League står på spel...

Det gyllene året 1874 bildades Christ Church FC. Efter att blivit osams med den religiösa delen av föreningen så bröt man med prästerskapet och skulle hitta ett namn. Något annat som man gick runt och letade efter var en egen arena och Bolton Wanderers var ett givet namn.

Wanderers var också en av de tolv ursprungliga klubbarna som bildade den engelska ligan på initiativ av vår egen William McGregor. Kan du nämna de tio andra förutom Aston Villa?

Alla minns såklart när Big Sam värvade ihop ett lag bestående av Jay-Jay Okocha, Ivan Campos med flera. Idag lever man en lite mer tynande närvaro i League One men starten på säsongen har varit tämligen lyckosam och man har häng på toppen trots förlust mot Barry Bannan och hans ugglor i helgen. Det är lite tunt med namnkunniga spelare i dagens trupp men mångfaldige isländske landslagsmannen Jon Dadi Bödvarsson finns bland dem som skulle kunna sätta en käpp i cup-hjulet för Villa.

Aston Villas form under Steven Gerrard har varit ytterst modest. Man klarade sig kvar i Premier League ifjol trots knaper utdelning och inte heller uppstarten på årets säsong har lockat till stående ovationer. Kan en seger i cupen vara tändvätska för fortsättningen och skvalpa över optimism till ligaspelet? Man kan bara hoppas.

Stevie G har pratat mycket om sin önskan att gå långt i båda cuperna och det borgar för en rejäl satsning mot Bolton samtidigt som det finns flera spelare i truppen som måste luftas för att behålla en bra stämning i truppen och hålla alla spelare igång. Det ska bli väldigt intressant hur mixen av spelare kommer att se ut. Det blir också spännande att se vilken formstion som används. Gerrard har pratat en del om att använda spel och spelare utifrån motståndet men mot Bolton borde vi väl ändå kunna spela vårt eget spel?

Matchen sänds på Viasat/Viaplay med start 20.45.

Pär "Coreopsis" Johansson2022-08-22 21:21:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa