Lagbanner
Villa Park, 2022-05-15 15:00

Aston Villa - Crystal Palace

Inför Aston Villa - Crystal Palace
Årets spelare säsongen 21/22 framröstad av supportrarna. Matty Cash!

Inför Aston Villa - Crystal Palace

Hemmamatch mot laget från sydöstra London, Crystal Palace. Precis som Villa ligger de precis under tabellens mittenrike. Det är elvan mot tolvan i tabellen som möts och för båda lagen handlar det om att samla så många poäng som möjligt under säsongens tre sista omgångar i hopp om att komma på den övre halvan.

Bortalaget har haft en säsong man egentligen kunnat vänta sig då man på förhand hade tippat dem kanske just där. En klart godkänd säsong så långt. Man brukar vara starka hemma och kan på en bra dag störa de flesta lagen i Premier League och hemmavinsten mot Arsenal för en månad sedan med 3-0, samt 0-0 mot Manchester City vittnar om att laget besitter kvalitet och är svårslagna på hemmaplan. Bortaspelet har lämnat mer att önska. Senast kom de från en relativt bekväm seger mot redan nedflyttningsklara Watford och likt Villa kan de spela av säsongen avslappnat. Lagets bästa målskytt är Wilfried Zaha med 13 mål och just Zaha är ju en spelare det alltid blåser lite extra om.  Och jag vet att många hos Villafansen inte är särskilt förtjusta i honom med tanke på att han alltid spelar på gränsen och inte drar sig för att filma, eller överdriva i situationer till sin fördel. En typisk spelare man hellre har i sitt eget lag i stället för tvärtom. Men nog om det.

För Villas del kommer man från en tät och tuff drabbning mot Liverpool i tisdags där man på hemmaplan förlorade mot med 2-1 i en match som enligt min mening hade kunnat sluta hur som helst. Över lag en bra insats där vi vågar spela och kommer till många bra lägen. En liten brasklapp är att målen vi släpper in känns lite för billiga.  Och ska vi ta nästa steg och sikta uppåt i tabellen nästa år är detta något vi måste jobba bort och vara betydligt mer cyniska i vårt försvarsspel. Dessförinnan har två raka segrar gett oss andrum att kunna spela utan att känna någon press. Inför morgondagens match kommer vi med ett gott självförtroende och ska försöka avsluta säsongen så bra som möjligt med förhoppning om en placering på den övre halvan när serien är färdigspelad. En glad nyhet inför matchen är att Coutinho nu är klar genom en permanent övergång till Villa. Något som sprider trygghet i vår vidare satsning!

Gällande startelvan så tror jag att den blir oförändrad. Skulle vi göra några byten så hade undertecknad gärna sett Chambers och Buendia i startelvan men återstår att se hur Gerrard väljer att formera laget.


Matchstart: 15:00
Matchens sänds på Viasat Extra och Viaplay
Mitt tips: 3-1

Vid pennan,
Christian Zivlak

 

Christian Zivlak2022-05-14 16:19:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa