Lagbanner
Etihad Stadium, 2022-05-22 17:00

Manchester C - Aston Villa
3 - 2

Inför Manchester City - Aston Villa
En synnerligen taggad Emiliano Buendia inför idag. Hoppas verkligen han får mer speltid nästa säsong.

Inför Manchester City - Aston Villa

Så var det dags för säsongsavslutning. För Aston Villa är det ingen match man hyperventilerar över direkt men för motståndarna Manchester City är det kampen för en titel som står på spel.

Så var det dags för säsongsavslutning. För Aston Villa är det ingen match man hyperventilerar över direkt men för motståndarna Manchester City är det kampen för en titel som står på spel. Det har varit en säsong som i många stycken känns som mellanmjölk. Igen. Satsningen från de nya ägarna har pågått ett tag och min gissning är att de hade hoppats på att vi skulle kommit längre än vi gjort.

Dean Smith fick sparken efter en dålig period och Steven Gerrard anställdes för att bryta trenden och ta oss upp i tabellen. Efter en positiv start har det blandats och getts både spelmässigt och resultatmässigt och tränarbytet har inte varit den succé som många trott och hoppats på. Vi hänger kvar men visst borde vi hamnat högre upp med den trupp vi har? Vi får hoppas att SG och hans stab får tid på sig att bygga upp något på lång sikt och att han lyckas med det som vi supportrar drömmer om. De ekonomiska förutsättningarna finns där.

I Aston Villas sjukstuga kurerar sig Leon Bailey, Ezri Konsa och Kourtney Hause. I övrigt verkar valmöjligheterna för Steven vara av sådan art att alla övriga spelare är tillgängliga. Vi är nog många som skulle vilja se några ungdomar luftas men med tanke på matchens betydelse för toppstriden lär nog den starkaste elvan mönstras. Manchester City har frågetecken för Kyle Walker och John Stones medan Ruben Dias är helt borträknad från matchtruppen.

City måste vinna för att vara säkra på ligaguld eftersom Liverpool lär vinna sin match mot Wolves på Anfield och kommer självklart med sitt bästa lag. Detta innebär troligen att Jack Grealish, som i princip bara har fungerat som en roteringsspelare, kommer att börja på bänken. Från centralfigur och genombrottsspelare till ”Sidleds-Danne” på en säsong…

Vem som tar hem titeln är, om det inte är Aston Villa, egentligen helt ointressant. Manchester City eller Liverpool är som pest eller kolera, som Carling eller suröl, men Liverpools sätt att spela är betydligt mer attraktivt i mina ögon. Jürgen Klopp må vara en riktig skitstövel i motgång men en jäkligt bra manager det är han.

Ja, säsongen är i och med dagens match avslutad och bokslutet ska nu göras. Fotbollsabstinensen lär bli svår de kommande månaderna och trycken på F5 hos Lasse-Mange i Hässleholm kommer att slita ut flera tangentbord. Vad skriver John Percy, Fabrizio Romano och Ashley Preece? Vad viskar Moppe-Göran i korvkön? ”Considering bid,” ”reviewing the situation”, ”holding talks”, submitting transfer request “och “done deal” är bara några av begreppen vi kommer att läsa i tidningar och på mer eller mindre obskyra siter på nätet. Aftonbladet kommer att köra google translate på artiklar från The Sun och ta det för sanningar…

Steven Gerrards uttalanden det senaste kan inte tolkas på annat sätt än att stora förändringar är att vänta på spelarfronten. Vi får se vilken elva som ställs på planen i premiären i augusti.

Dagens match sänds på Viasat och man behöver ingen spåkula för att förstå att ganska mycket tid kommer att läggas på Gerrards koppling till ett av lagen i toppstriden…

Pär "Coreopsis" Johansson2022-05-22 11:44:48
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa