Lagbanner
Emirates Stadium, 2022-08-31 20:30

Arsenal - Aston Villa

Insändare om Villas fortsatta segertåg...
Mer pressad än en finkostym. Är det nu vändningen kommer, när ingen anar det?

Insändare om Villas fortsatta segertåg...

...eller om man ska vara lite allvarlig. Tankar kring en match som kan vara S.G:s sista resa med gänget.

Vi har alltså skrapat ihop 3 poäng på de inledande matcherna där vi mött Bournemouth, Crystal Palace, Everton och West Ham.. Kommentarer som passar bra här är "Det finns inga lätta matcher"..."Premier League är världens bästa liga så varje match är öppen". Visst är det rätt i båda fallen. Men vi siktar ju ganska högt denna säsong och då känns inte 3 poäng som helt...godkänt. 
3 poäng skulle kunna ha varit godkänt om spelet sett bra ut, men spelet ser ju inte bra ut. Tyvärr så har vi nog alla blivit lite lurade av försäsongen. Skönt att komma tillbaka och nå 2-2 mot United... United är nog inte heller nöjda med inledningen...inte Liverpool, Leicester eller Chelsea heller. Men det gör knappast vår situation eller vårt spel bättre.
Det känns att Steven Gerrard är ganska pressad. Vi matchar ex. ett riktigt starkt lag mot Bolton. Bolton som nu huserar i League One, roterar i sin trupp däremot. Just genom att S.G. INTE roterar i en sådan match, så kommer det knappast bli stora rotationer på onsdagskvällen heller.

Eftersom det troligen inte blir några rotationer för rotationens skull så kommer Martinez att fortsätta i mål
Backlinjen kommer att bestå av Cash, Chambers (förhoppningsvis; då han känns stabilare än Konsa), Mings (förhoppningsvis skadefri) och Digne. 

Vi kan diskutera hur mycket som helst med oturen i Carlos skada men att först ta bindeln av Mings och sedan peta honom har väl inte visat sig vara någon hit. Poängsnittet med Mings på planen i jämförelse med när han är utanför är som natt och dag. 

På mitten kommer självklart Kamara att vara given, Likaså den nyutnämnda kaptenen McGinn... En del brukar säga att man höjer sig med ett sådant förtroende som det innebär...andra blir ev. tyngda. McGinn har inte stått att känna igen, men inte petar S.G sin kapten efter endast 5 matcher?
Coutinho kommer också att spela (om kroppen håller) (i annat fall hoppas jag innerligt att Buendia får spela. En spelare av den kalibern har vi enligt mig inte råd att ha på bänken) och sen blir det lite tombolan som får avgöra. Bailey i form vore någonting. 
Framåt kommer S.G att fortsatt satsa på Ings och Watkins. 

Finns det något som tyder på att detta lag kan störa serieledarna som Arteta hittills styrt med perfektion? Inte mycket, möjligen är det just det som gör att vi kan hoppas på en skrällpoäng. Arsenal har till skillnad från Villa fått fart på sitt målskytte från start och Jesus verkar trivas bättre i London än vad han någonsin gjorde i Betlehem. Den näsan för mål skulle gärna Watkins få sniffa lite på. 

Spelare för spelare så känns Villa närmare Arsenal än på många år. Prestationen hittills på planen visar det totalt motsatta. Vi är oerhört tandlösa framåt och är långsamma i både tanke och handling. Takttiken i morgon bör bli att ligga med ett oerhört kompakt lag och ha inställningen att 0-0 är en halv seger. Finns inget som kan inbilla mig att vi ska sikta på mer än 1 poäng i morgon. Skulle 3 poäng komma så är det bara en bonus. 

0 poäng däremot gör nog att S.G enbart har en match kvar som tränare för Villa och det är inget jag egentligen vill. Tålamod är nyckeln till framgång, men vi har inte haft det förut och denna gång har tränaren (S.G) ett material som han inte kan klaga över.

Tyvärr är mitt tips 3-0 och detta blir S.G:s sista bortamatch.
 

rooster2022-08-30 23:35:15

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa