Selhurst Park, 2022-08-20 16:00

Crystal Palace - Aston Villa
3 - 1

Matchrapport Crystal Palace - Aston Villa

Inledningen av matchen gav förhoppningar om en rolig och välspelande tillställning men matchbilden ändrades snart och tog sig en helt annan vändning.

Aston Villa inleder matchen med pigga fötter och redan innan femte minuten är spelad får Watkins ett läge och bollen sitter gött i nedre hörnet bakom Guaita. Kul att även vi får känna på ett tidigt ledningsmål. Lyckan varar dock inte länge… för minuterna senare får Zaha ett friläge som han lätt skjuter in bakom Martinez i mål. Därefter tycker jag att Villa har det mesta av spelet. Sedan får Crystal Palace en frispark nära målgården som får slås om efter lite gruff mellan Digne och Guehi. Bollen rullar återigen in bakom Martinez men strax därpå blir målet bortdömt pga av offside. Nu börjar CP ta över mer och mer. Det hettar till lite emellanåt och några gula kort delas ut till båda lagen (McGinn och Zaha) strax innan pausvila. Bailey får en smäll och ligger ner men spelet fortsätter och CP är nära att näta igen, då Martinez får till en riktigt bra räddning. Även Villa får till en målchans efter en snabb passning från Cash till Buendia. Tyvärr går den rakt på målvakt. Halvleken spelas av utan några större incidenter.

Andra halvlek startar och redan efter två minuter får CP ett läge som missas. Dom fortsätter sätta press på Villa som inte riktigt får stabilitet i spelet. Lite småmissar hit och dit. I 50:e minuten spelar sig Villa uppåt i banan då Bailey testar vänsterfoten och sätter kryssribban… Puh! CP fortsätter med sina snabba kontringar där Villa ofta ligger steget efter. I 54:e uppstår en straffsituation efter att Digne tar med hands efter sin egen nickrensning. Straff är ett faktum. Zaha skjuter och Martinez räddar men ger retur som Zaha snabbt är på och dunkar in. Nu står det 2 – 1 på måltavlan. I 66:e minuten kommer Villas första byte, Bailey ut, Ings in.  Strax efter gör CP ett dubbelbyte. Ayew och Edouard ut, Mateta och Olise in. CP öser på och efter bara någon minut på plan bokstavligt talat dunkar Mateta in bollen efter fin pass från vänsterkanten och Mitchell. 3 – 1 till Crystal Palace. Villa byter ut McGinn och Buendia, in kommer Luiz och Coutinho. Villa återhämtar sig lite och tar sig uppåt på plan och håller boll. I 83:e minuten gör CP ytterligare byte och då har Zaha spelat färdigt för dagen, in kommer istället Milivojevic. På tilläggstid görs ytterligare ett byte av hemmalaget, Eze ut och Richards in. Några chanser för båda lagen avverkas innan matchen blåses av och Crystal Palace tar hem segern på Selhurst Park.

Det känns så uddlöst och ledsamt att genomlida alla dessa matcher med avsaknad av en riktig spelidé och kämparglöd. Vi äger inte matcherna, det känns som om vi bara jagar och släcker bränder. Stundtals kan man ana ett riktigt fint spel men det räcker inte på långa vägar för att ta oss dit vi vill.

Låång hemresa för Gerrard och grabbarna väntas denna lördagskväll!!
Nu är det bara att ta nya tag för redan på tisdag blir det cupmatch borta mot Bolton. Då kanske vi får se lite svenskar på planen.