London Stadium, 2022-03-13 15:00

West Ham - Aston Villa
2 - 1

Matchrapport West Ham - Aston Villa

West Ham visade sig vara ett nummer för stort denna match. I en relativ jämn tillställning var det ändå hemmalaget som visade sig ha en lite skarpare kniv i avgörande läge.

Lagen
Hemmalaget startade med en väntad elva. Enda överraskningen var en ”come backande” Yarmolenko på bänken efter några matchers frånvaro. Aston Villa mönstrade samma lag som senaste vinstmatchen mot Leeds.
Matchen
Första delen av första halvlek är det bortalaget som ha bäst kontroll på matchen utan att vara direkt farliga framåt. Men det är en kontrollerad tillställning och allt ser väldigt stabilt ut. Tyvärr får Digne ge sig med en skada redan eter cirka 10 minuter och Young ersätter. Även om Young är en kapabel ersättare så är det en liten försvagning på vänsterkanten, framför allt i offensiven. Den andra delen av halvleken får West Ham ett bättre grepp om matchen och är klart det styrande laget men utan att skapa några större bekymmer för Martinez. Domaren blåser för halvtid och som åskådare ligger 0-0 väldigt bra till som slutresultat för detta är en ganska sömnig tillställning helt utan fart och intensitet. Inga byten inledningsvis i andra halvlek för något av lagen. Men hemmalaget tvingas under halvleken att byta ut Cresswell och Antonio på grund av skador. Det ena bytet ska visa sig bli väldigt avgörande och lyckat. Antonio ersätts av Ukrainaren Yarmolenko. Och det är just han som bryter dödläget med 1-0 i minut 70. Det blir givetvis ett känsloladdat mål och även bortapubliken applåderar i sympati. Ledningsmålet är inte direkt orättvist då West Ham är det bättre laget för dagen. Aston Villa har ett par chanser som kan resultera men marginalerna är inte på bortalagets sida för dagen. Gerrard eldar på offensiven och byter in Buendia och Bailey för att jaga en kvittering. Båda spelarna gör ett piggt inhopp och det är positivt. Men i jakten blir det som så ofta en kontring åt andra hållet och Fornals kan sätta 2-0 och därmed matchen. I slutskedet får Villa in en reducering från Ramsey men det blir aldrig någon riktig anstormning för en kvittering. West Ham segrar rättvist och Villas segerrad upphör.
Reflektion
West Ham ligger på 6:e plats och Villa är ett mittenlag. Det är skillnaden. Villa siktar naturligtvis på att ta några kliv och hamna där Wet Ham just nu befinner sig men det behövs något mer i laget för detta. Detta något var Declan Rice som är en fantastiskt bra spelare. Det blir uppenbart när Villa möter ett mer fysiskt lag att det blir svårt att stå emot eller bryta igenom.