Lagbanner
Vitality Stadium, 2022-08-06 16:00

Bournemouth - Aston Villa

Premiär!
Dags för debut för vår nya mittback som på försäsongen sett riktigt intressant ut!

Premiär!

Efter en försäsong där vi gått obesegrade ska vi återigen spela om poäng och tabellplaceringar. Och i år är det många som har förväntningar om att vi ska kliva upp på den övre halvan i takt med klubbens, spelarnas samt supportrarnas ambitioner.

Äntligen dags för premiär efter en sommar full av spekulationer, rykten och spelare in och ut. Dags att spela om tre poäng och där vi som supportrar får den lilla extra kryddan i vardagen. Underbart!
Förra säsongen slutade ju som bekant med en 14 plats där vi inför säsongen hade "lite" större ambitioner. Sagt och gjort. I min mening var det ett fall framåt, om än litet.


Nya spelare in:
Diego Carlos
Boubacar Kamara
Philippe Coutinho (Köpt efter lån)
Robin Olsen (Köpt efter lån)
Ludwig Augistinsson (Lån)


Spelare ut:
Carney Chukwuemeka
Matt Targett
Trezeguet
Lovre Kalinic
Conor Hourihane


Inför lördagens premiär har vi fyllt de luckor som var mest kritiska. Vi, inklusive mig själv ville ha in en ny mittback, samt en ny defensiv mittfältare som ett ankare framför backlinjen. Och här har vi fått in Carlos samt Kamara som av träningsmatcherna att döma kommer bli viktiga spelare i en framtida centrallinje. Inför lördagens premiär är det alltid ovisst att veta vart man står. Detta till trots för en lyckad försäsong där de största testen var United och Rennes där vi fick med oss fina resultat i form av ett oavgjort resultat mot United och en seger mot Rennes. Nu bortaplan och premiär mot en taggad nykomling som ofta tar mycket poäng i starten och rider på vågen från en lyckad fjolårssäsong.

Vad var vi att vänta oss då?
På bortaplan mot Bournemouth vet vi att vi att det är en liten och kompakt plan med arenan tätt inpå. Så ett bra tryck från en förväntansfull publik. Dock tror jag att vi kommer att komma till premiären med ett annat lugn än vi tidigare har gjort och förhoppningsvis kan spela ut på ett annat sätt och fullfölja vår matchplan. Vi har ett mer rutinerat lag, där vår centrallinje består av spelare från de stora europeiska ligorna och stor internationell erfarenhet. Låter som en klyscha, men det kommer vara av stor betydelse.


Min förväntade startelva inför premiären

                    Martinez
     Cash Chambers Carlos Digne
        Kamara McGinn Ramsey
        Bailey Watkins Coutinho


Matchtips
1-3

Matchen sänds på Viasat Fotboll och Viaplay.

Allt gott och på återseende, UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak

 

Christian Zivlak2022-08-05 23:47:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa